| 09/08/2011 3:17 pm |
 NEWBIE

Regist.: 09/08/2011 Topics: 0 Posts: 2
 OFFLINE | Evo da ukratko odgovorim i na ovo:
Originally Posted by Goran Batinjan Bato: volio bih znati do kuda se doguralo osim popusta u VIK dentalu i ŠK koje je Mirko spomenuo i što je zaživjelo od barem desetak izglasanih projekata?
Ja sam osobno pribavio:
- za projekte udruge: 400 bocica listerina i 150 kompleta (cetkica + konac + chx tekucina), to sve skupa vrijedi oko 10.000 kn
- za sondu: 200 konaca, 500 malih bocica sensivital tekucine, 200 chx pasti (to se trebalo pakirati s novim brojem sonde, medutim sensivital tekucini je u meduvremenu istekao rok trajanja pa smo pakirali samo konce i paste  ). Tko ne vjeruje i misli da sam ih uzeo sebi ili prodao na crnom trzistu, slobodno dode k meni doma i pogleda bogatu kolekciju tekucina s isteklim rokom, moze si uzeti i za doma)
Od projekata:
- oralna higijena na intenzivnoj - sakupili smo hrpu podataka koje treba obraditi i napisati/objaviti rad(ove)
- geronto projekt - odradili smo sve pripreme i poceli suradnju s domom Centar
Mozda zvuci malo, ali bilo je puno posla i problema koji su rjesavani tijekom dobrih 8 mjeseci, samo da bi se ostvarili uvjeti za pocetak drugog projekta. Jos uvijek smo na pocetku, ali to nikako ne znaci da u meduvremenu nismo nista radili.
Usput bih napomenuo da bih u skorije vrijeme vodstvo projekata rado prebacio na nekoga drugoga, buduci da mi zbog posla ne ostaje bas previse vremena. Ali o tome cemo na sastanku, a ne na forumu (i ovo je vec debelo offtopic). |
|
|
| 09/08/2011 4:23 pm |
 NEWBIE

Regist.: 09/02/2011 Topics: 0 Posts: 3
 OFFLINE | Originally Posted by Mirko Soldo: Što se tiče troškova izrade samoga časopisa nije mi jasno zašto Sablek javno širi dezinformacije. Sonda nikada nije koštala 40 000 kn, a zadnja 2 broja fakultet nije snosio ni kune troškova. Zato bi molio ljude koji nemaju pojma o nekim stvarima da bolje šute.
Ja bi volio da netko npr.napiše što je konkretno udruga napravila korisno za svih 700 studenata našeg fakulteta. Mislim da su za sad od Sonde svi imali koristi u spremanju ispita jer su teme pomno birane u dogovoru s nastavnicima tamo gdje studenti zapinju u gradivu na ispitu ili u područjima gdje odgovora na pitanja ili literature nije bilo. To znam i po tiskanoj i po online varijanti jer par puta kad je pala stranica za vrijeme rokova svi su nam se javljali i pitali što je sa stranicom da je probamo što prije staviti u funkciju. To je također jedan od razloga zašto bi trebala ostati tiskana varijanta.
Drugo u dogovu s našim sponzorima studenti su uvijek imali popuste na njihove proizvode. Tako npr. u zadnjem broju studenti imaju popuste od 30% u VIK dentalu na kupnju rukavica, svrdala, instrumenata...što im već treba za vježbe. Zašto se toga nije dosjetila udruga koja bi trebala predstavljati sve studente našeg fakulteta.
Također studenti koji su se ranije javili mogli su besplatno slušati predavanja na kongresima. Uvijeren sam da će novo uredništvo nastaviti s istom praksom.
Što se tiče izbora kandidata obavijesti su bile na stranici Sonde i stavljali smo po fejsu, a što se tiče transparentnosti Katarina mislim da je vrijeme da više odrasteš jer te spike nisu prolazile više ni u srednjoj školi a da ne govorim na fakultetu. Jedna od stvari koja se tražila od kandidata je jedna doza ozbiljnosti a ti to u startu nisi pokazala...a ja se na tvom mjestu ne bi više javljao da ne bi počeo stvaljati na wall kakve si mailove i druge stvari slala.
Anja hvala na pohvalama.
Mislim da bi trebala ostati tiskana varijanta jer prva stvar treba dati priliku novom uredništu, a ako oni uspiu naći vremena snage i volje da kvalitetno urede i online varijantu ja ih u tome odmah podržavam, samo ljudi koji se s time ne bave ne znaju koliko je vremena i truda potrebno da izađu tiskana dva broja, a kamoli za urediti još i internte stranicu, na čemu se svi trebamo zahvaliti Mateju što je nesebično izdvojio vrijeme.
Mislim da bi svi trebali poželjeti puno sreće novom uredništu i još više uspijeha.
Mirko, neki ljudi očito nikad ne odrastu. Ja sam uputila kritiku s poštovanjem, a ti tu kritiku nisi u stanju primiti, a pogotovo ne s poštovanjem, čak ni minimalnim. I moje takozvano „srednjoškolsko“ ponašanje ozbiljnije je od tvojih neprimjerenih komentara i pokušaja ucjene. Tako nešto ne prolazi kod mene. Dapače, u svrhu svoje transparentnosti i ozbiljnosti neću imati ništa protiv da objaviš bilo koji moj mail.. Uključujući i onaj na koji se nisi udostojio niti odgovoriti. Ja naime stojim iza svake svoje riječi i ne sramim se toga. |
|
|
| 09/08/2011 4:47 pm |
 NEWBIE

Regist.: 09/06/2011 Topics: 0 Posts: 5
 OFFLINE | Na glupe mailove poput tvojih nemam vremena odgovoriti. A ako te baš zanima knjiga žalbe je na šanku, pošto je tvoje mišljenje da je Sonda birtija. A o pitanju tvoje ozbiljnosti samo govori činjenica da dogovoreni sastanak otkažeš 15 minuta prije pod izliskom bolesti, a isti dan navečer si u stanju partijati po gradu. Toliko o tvojoj namjeri za ozbiljni rad. Tko nema vremena doći na 10tak ponuđenih termina za sastanak na 15 minuta vjerojatno ne bi ni našao vremena za rad u Sondi. |
|
|
| 09/08/2011 5:27 pm |
 NEWBIE

Regist.: 09/02/2011 Topics: 0 Posts: 3
 OFFLINE | Samo me iskreno zanima gdje si ti to vidio da ja partijam? U kantini možda? Tamo sigurno nisi. Bila sam doma, sa upalom pluća (da napomenem drugom po redu u godinu dana), jel ti i nalaze trebam donijeti? Ali sumnjam da ćeš i u to povjerovati.. Mislim da ovo prelazi svaku granicu, možda ne tvoju ali moju svakako da. Za mene ova rasprava završava, a ako ti imaš nešto protiv mene osobno ovo nije ni mjesto ni vrijeme. |
|
|
| 09/09/2011 2:42 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 2 Posts: 45
 OFFLINE | Dragi ljudi no hard feelings, mislim da nije akademski razgovarat na razini GLUP I NEMAŠ POJMA i slično, posebno takve riječi uputit kolegici, takve rasprave nemaju smisla, a isto tako puno govore o sugovorniku! A što se mene tiče, da sam ja želio nešto aktivnije u Sondi i Udruzi ja bih se JAVIO GLASNIJE i pronašao način kako da dođem ranije a ne na 6. godini, nisam pretendirao ni na jedno mjesto, ali želim da se rad obje naše organizacije još više unaprijedi i da bude rad u objema legitiman, da se vodi računa o izvrsnosti, marljivosti i zalaganju, kako voditelja tako i članova i da to bude glavni kriterij u izboru, a ne bilo koji drugi kriterij podatnosti, jer onda ćemo uskoro imati političku stranku! Nastavit ćemo dalje na jednom od sastanaka! A daljnju polemiku nastavimo oko digitalnog i tiskanog oblika, ili je tu već sve rečeno? |
|
|
| 09/09/2011 2:49 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 2 Posts: 45
 OFFLINE | Originally Posted by Mirko Soldo: Kako je funkcioniralo sa uredništvima prije ako te zanima znaš tko su bili urednici pa im pošalji maili ili ih pitaj kada ih sretneš na faksu? .... Tko je obavijest maknuo ja ne znam. .... Pravo glasa imaju članovi uredništva takva je praksa već 12 godina.
Znam kako je funkcioniralo, jer sam sa zadnja 3 imao ugodnu suradnju pa i s tobom, a ako nešto je praksa već 12 godina misliš da je ispravna? |
|
|
| 09/09/2011 4:00 am |
 Administrator Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 16 Posts: 47
 OFFLINE | Dragi moji,
vidim da se rasprava rasplamsala. Ovdje bi htio reći da podržavam svakakve rasprave, jer se otvaranjem ovog foruma pokazalo da postoje razne stvari koje je potrebno reći, a nisu izrečene. No, mlađim studentima želim reći da su skoro svi akteri koji se ovdje svađaju već izvan funkcije, pa da se ne brinu. Svi oni su obavljali svoje zadatke na bolji ili lošiji način, no njihovo je vrijeme prošlo. Sad je vrijeme da se vi uključite i energiju koju ćete imati uključite u kvalitetu časopisa. Dobro je da se ljudi nekad i posvađaju. Rekao bi Balašević da ste "neki novi klinci".
Ako je donedavno uredništvo uspjelo skupiti sve novce bez da su dobili kunu od Fakulteta, to je odlično i ničim se ne može oboriti kao argument. Nadam se da će tako biti i s budućim uredništvima, jer je samostalnost časopisa najvažniji faktor koji utječe na kvalitetu. Teško je iznositi stavove kad Vas financira netko čiji rad trebate komentirati. Zbog toga skidam kapu i big respect.
Kad sam govorio tiskano vs. digitalno, mislio sam ujedno dati i savjet da svakako trebaju biti obje verzije, a ako dođe do krize u financiranju, bolje je onda zadržati samo online verziju nego ukinuti časopis. Kad odlučujete o tome na kojim medijima treba izlaziti, morate uzeti u obzir da je tiskana verzija samo u tisku 20000 kn. Također studenti i nisu neki veliki kupci iako je cijena mala, ali ok. Tu odluku treba prepustiti uredništvu. |
|
|
| 09/09/2011 7:13 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011 Topics: 4 Posts: 54
 OFFLINE | Što se tiče vodstva....Pa mislim da su sondu uvijek vodili najbolji studenti koje je ovaj fakultet imao..Viskić, Par, Soldo...i tako dalje...A i novo uredništvo su fenomenalni studenti, sa visokim prosjekom, studenti koji se bave znanstvenim radom, imaju iskustvo u izdavaštvu..stvarno ne vidim problem.. |
................ toothworm
|
| 09/11/2011 8:22 am |
 NEWBIE

Regist.: 09/01/2011 Topics: 0 Posts: 1
 OFFLINE | da ne ulazim u ovu raspravu, samo sam htjela pohvaliti sada vec bivse urednistvo na odlicno obavljenom poslu glede tiskanog izdanja sonde i posebna pohvala na tome sto su ponovno upogonili sonda web stranicu.
mislim da tiskano izdanje ima svojih prednosti, ali iskreno, zgodnije bi mi bilo da sonda izlazi u nekom on-line formatu... npr PDF izdanje?
|
|
|
| 09/21/2011 9:16 am |
 NEWBIE

Regist.: 09/06/2011 Topics: 0 Posts: 1
 OFFLINE | čitajući sve komentare, čini mi se da gotovo nitko ne bi htio da se sonda prestane pojavljivati u tiskanom obliku, pa tako ni ja! o razlozima ne bi, jer je sve više manje gore rečeno, a pošto sam već par godina dio uredništva znam koliko je rada i truda uloženo u to i koliko se zadovoljno osjećamo kad napokon sve završimo! često puta mislimo da smo mogli bolje, a čisto zbog financija nismo, jer kao što su već gore rekli, sami tražimo sponzore i snalazimo se tako da nam pomažu studenti s drugih fakulteta, što se tiče grafike i slično... Dakle, apsolutno sam za to da Sonda kao tiskani časopis ostane!
Što se tiče on- line Sonde, nju smo pokrenuli, al tu treba još puno posla i mislim da će s vremenom postati sve bolja. sve ideje, savjeti i pomoć oko toga su dobro došle. možda s vremenom časopis stvarno utihne, ako on- line stranica bude tako dobra i dovoljna za sve što sadašnja tiskana verzija pruža, al mislim da još nikako nije vrijeme za to. |
|
|
|