Forum studenata dentalne medicine > Prijedlozi za poboljšanje rada
Studentski časopis SONDA - budućnost?
Page 2 / 3 1 - 2 - 3 « previous | Next »
Studentski časopis SONDA - budućnost?
09/07/2011 1:11 pm

NEWBIE

Regist.: 09/04/2011
Topics: 0
u potpunosti razumijem ljude koji vole imati tiskanu formu u rukama....cijenim takav stav i sve 5. Moj stav je drugaciji samo jer sam mozda malo vise tech freak, a po pitanju informacije, nebitan mi je nacin kako do nje, samo da je sto brze....
no....kako god...u kvalitetu ne sumnjam...
a ak neko krene pisat gluposti...Mirko trenira MMA, bit ce frke!
09/07/2011 4:18 pm

Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011
Topics: 2
Krenuo sam citirat pa sam se malo pogubio tko je što napisao, pa ću ja po redu kako mi dođe
Ako je bila obavijest o natječaju za novo uredništvo, gdje je bila, molim link na istu tj. gdje je poslana? Jer ja ju ne mogu nigdje naći!
Drugo mislim da nije mjesto radit raspravu na forumu o drugim stvarima osim digitalno i/ili tiskano, jer svi smo tu studenti i trebamo imat isti interes, pa na kraju i "urednici" kao što je do sada uglavnom bila praksa, mogu govorit za mandata Mirka Solde, kojem sve pohvale za trud i slobodno vrijeme koje je uložio, kao i kolegu Para i za odličnu suradnju sa nama studentima i profesorima u bilo kojem trenutku, dečki su odradili puno poslova za koje nisu dobili puno puta ni hvala! Previše se stvari spomenulo ovdje za kvalitetnu akademsku raspravu, pa ne vidim ništa loše u tome da se nekad dogovori sastanak i iznesu prijedlozi kako što unaprijedit! Nažalost kod nas uglavnom sve završava na PUNO PUNO lijepih riječi, tresu se brda... i onda NIŠTA!

Što se tiče USDM mogu reći da je ideja bila obećavajuća puno projekata i puno zamisli, osobno sam se javio za voditelja sektora za marketing i financiranje udruge u samom početku i bio sam neko vrijeme na toj dužnosti, pokušavao sam ljude potaknuti da naprave ono za što su se dobrovoljno javili i također bi bilo sramno uopće pokazat kakve dopise sam dobio nazad s kojima sam trebao kao tražiti sponzore, ne kažem da ljudi nemaju drugih obaveza, ali isto tako mislim da jedna kava dnevno manje bi itekako bila dovoljna da se napiše pošteni dopis o onome što smo se dogovorili! Svi su tu i svi će sve, ali kad treba zapet i odradit nikog nema! Može to napravit i 2-3 ljudi, ali i potegnut tada za 10, ali tad se postavlja pitanje tko je tu lud i „za koga se ja podmećem“ ! Pošto suradnja nije bila dvosmjerna odlučio sam prepustit mjesto nekome sa više autoriteta, volio bih znati do kuda se doguralo osim popusta u VIK dentalu i ŠK koje je Mirko spomenuo i što je zaživjelo od barem desetak izglasanih projekata? Osim onih u organizaciji EDSE!
Ali osim što „USDM“ treba zastupati sve studente i svaka druga organizacija koju vode studenti treba isto i treba biti birana od istih!

Nije bitno je li popust ostvarilo vodstvo Sonde, Zubić vile, USDM, Sportske udruge etc. nego da je svima od koristi!

Zato ponavljam, početkom akademske godine ćemo organizirat neku vrstu sastanka  „studenata“  na koji će biti pozvani svi studenti i raspravit ćemo o gorućim problemima koji su očito prisutni i pokušat naći najbolje rješenje za iste naravno ako taj prijedlog smatrate dobrim!? Ali ne u svrhu da se kritizira nego da se ponude argumenti i konkretna rješenja! A isto tako će imat priliku urednici, predsjednici i voditelji da iznesu što su u protekloj godini napravili i postigli! A do tada otvorite rasprave na forumu!
09/08/2011 4:07 am

NEWBIE

Regist.: 09/04/2011
Kao što su rekli neki članovi novog uredništa, Sonda je neprocjenjiva u tiskanom obliku. Ja osobno, kao i većina naših studenata, imam manje-više sve Sonde i smatram da su  izuzetno vrijedno nastavno štivo. Kao članica novog uredništva, u koje smatram da sam izabrana posve transparentno, nadam se da će Sonda i dalje biti jednako kvalitetan časopis i dragocjena ostavština novim generacijama. Također, ukoliko steknemo dovoljno znanja i stručnosti, ne vidim razlog zašto Sonda ne bi uz tiskani izlazila i u digitalnom obliku.
09/08/2011 6:59 am

Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011
Topics: 4
Soldo, nemoj da ti ja počnem nabrajat šta ti je udruga sve izborila... Kao što si sam rekao, ono što ne znaš, nemoj spominjati. Druga stvar je ovo što je Bato napisao. Ti si se Bato prijavio na mjesto za financije i nisi našao nijednog sponzora. Pa normalno da nisi dobro radio svoj posao. I normalno da si prepustio mjesto dalje. Projekti udruge napreduju dalje i većine njih je u postupku ostvarivanja. Tako da nije istina da udruga ne radi ništa.Stvar je u tome da konstantno neki ljudi uvijek sve rade a drugi sa strane gledaju i samo ubiru plodove.
................
toothworm
09/08/2011 9:01 am

Cool Senior Member

Originally Posted by Ivica Špaco Knežević:
Soldo, nemoj da ti ja počnem nabrajat šta ti je udruga sve izborila... Kao što si sam rekao, ono što ne znaš, nemoj spominjati. Druga stvar je ovo što je Bato napisao. Ti si se Bato prijavio na mjesto za financije i nisi našao nijednog sponzora. Pa normalno da nisi dobro radio svoj posao. I normalno da si prepustio mjesto dalje. Projekti udruge napreduju dalje i većine njih je u postupku ostvarivanja. Tako da nije istina da udruga ne radi ništa.Stvar je u tome da konstantno neki ljudi uvijek sve rade a drugi sa strane gledaju i samo ubiru plodove.

Ne mogu ne odgovorit, jer sad ti pričaš nešto što ne znaš, ja sam radio svoj posao i našao sponzore, a to su bili od većih volksbank, agrokor spremni dati čak i donacije, te niz drugih tvrtki ustupit materijale, napravit edukacije, npr. heraeus, bibusmetals i sl. ali ne bez papira, jer u današnje vrijeme dati nekom novce jer ti imaš udrugu i studente svaka čast ko na taj način radi! Jer sponzorstvo je davanje u novcu, stvarima ili uslugama uz određenu promidžbenu, odnosno reklamu, protuuslugu. Ni za jedan projekt nisam imao ništa na papiru, ni kako ćemo mi promovirat sponzora ni kako će izgledat naš projekt, tražio sam da se sastavi pošteni elaborat o barem jednom ozbiljnom projektu i nisam ga dobio! Sponzoru koji ti plaća nešto, trebaš izdat račun kako bi si on to mogao pravdat prema Zakonu o porezu na dobit, kao trošak promidžbe! Da ne kažem da su se istovremeno slali dopisi sponzorima mimo mog znanja, vrlo smiješnog sadržaja "organiziranja piknika" i sl. Drago mi je da projekti napreduju i da udruga radi punom parom očito se napravilo ono što se onda nije moglo, znalo ili htjelo. Samo tako naprijed!
09/08/2011 9:55 am

Cool Senior Member

Maja je oduvijek imala popis sponzorskih paketa.Protuuslige su bile oglašavanje u vrijednosti protuusluge.I ne, ne treba ti račun. Samo je potrebna udruga. Kao i sportska udruga. Svi su dali novce za sportsku udrugu.Bez računa, samo u zamjene za reklamu..? Vidim da si se našao uvrijeđen, ali oprosti. Da su oni bili zainteresirani oni bi to uplatili. Očito nisu.
................
toothworm
09/08/2011 10:30 am

Cool Senior Member

Ja vrlo dobro znam koji su bili sponzorski paketi i što se u njima nudilo jer sam ih ja sastavljao, kao i brošuru za sponzore koju sam sam tiskao i uvezivao! I nadam se da je izvještaj o bilanci udruge, račun prihoda i rashoda u posljednjih godinu dana promjenjen u odnosu kakav je bio kad sam ga ja preuzeo od Dražena, kao i evidencija o dosadašnjim sponzorima i donatorima!

Pošto je očito da brkaš stvari još jednom ću ti pojasnit razliku između donacije i sponzorstva!

Donacija predstavlja davanje u novcu, stvarima ili uslugama gdje donator ima pravo zatražiti i dobiti informaciju o tome kako su utrošena donirana sredstva, ali za nema pravo za iznos donacije tražiti bilo kakvu protuuslugu.

Sponzoriranje se odnosi na davanje novca ili druge imovine uz uvjet protuusluge. Zato je potrebno potpisati ugovor o sponzorstvu kojim se regulira odnos stranaka. U ovom slučaju primatelj sponzorstva dužan je izdati račun za izvršenu protuuslugu. Primjer: poduzetnik je isplatio 30.000 kn udruzi xy na ime sponzorstva, uz uvjet da na promidžbenim materijalima bude istaknut logo sponzora. Udruga xy izdaje račun na iznos od 30.000 kn za usluge promidžbe. Sponzoru se takav trošak prema Zakonu o porezu na dobit priznaje u potpunosti (trošak promidžbe) i nema nikakve veze sa tretmanom troška donacije.

Nadam se da se niste upustili u nešto ilegalno!
Ako ne vjeruješ, potraži ekonomsko-pravni savjet o istom!
09/08/2011 10:58 am

Cool Senior Member

pa dobro, di su ti onda donacije?
mi smo ostali uspjeli dobiti donacije?
................
toothworm
09/08/2011 1:01 pm

Cool Senior Member

Ma nema smisla radit totalni offtopic ove teme, mislim da sam sve argumentirao i nećemo dalje u krug, jasno sam objasnio što je potrebno ponudit da se nešto dobije čak i uz "VEZU" jer nitko neće riskirat svoj posao za 30tak tisuća kuna, ako novo vodstvo ima novi način kako skupit lovu sponzore i donatore na transparentan način neka nam prezentira znat ćemo gdje to primjenit vrlo brzo! A ipak je ovo tema SONDE prvenstveno digitalno ili tiskano!

Ono što ja nisam dobio još uvijek odgovor gdje je bila obavijest o izboru novog uredništva sonde, na kojim facebook stranicama ili stranicama sonde, ne mogu nikako naći tu obavijest!

Odnosno da li može netko od upućenih objasnit kako izgleda izbor novog uredništva sonde?
09/08/2011 1:47 pm

Cool Senior Member

nije offtopic...donacije su skupljene vrlo transparentno...od vrata do vrata...donirajte nam, treba nam...i doniraju ljudi...nema komplikacija..
bio je natječaj...i mislim da je maknut nakon što je to završeno..tako to funkcionira sa natječajima..nakon što završe natječaji natječaj se ukloni...bar koliko ja znam?
................
toothworm
09/08/2011 1:58 pm

Cool Senior Member

i koji je daljnji proces izbora? tko ima pravo glasa?
09/08/2011 2:36 pm

NEWBIE

Regist.: 09/08/2011
Evo ga na:
http://imageshack.us/photo/my-images/195/sondaweb.jpg/

objavljeno  11. 10. 2010. na sonda.sfzg.hr
09/08/2011 2:38 pm

Junior Member

Regist.: 09/02/2011
bila je i obavijest na stranici Udruge
09/08/2011 2:42 pm

Junior Member

Regist.: 09/02/2011
Bato hvala na brizi, ali evo zasad uspijevamo naći sponzore. Istina, ne davaju 30 000 kuna pa ne riskiraju svoj posao
09/08/2011 2:59 pm

NEWBIE

Regist.: 09/06/2011
Bato tijekom tvoga boravka na studiju to je ako se ne varam sad polako 6 godina imao si se 3 puta prilike javiti. Zašto se nisi javio ne znam niti me zanima. Da si se javio znao bi. Kako je funkcioniralo sa uredništvima prije ako te zanima znaš tko su bili urednici pa im pošalji maili ili ih pitaj kada ih sretneš na faksu?
Obavijesti su bile na stranici Sonde i stajale su sigurno više od 6 mjeseci to što ti nisi pročitao je tvoj problem. U dva navrata smo pomicali rok prijave. U obavijestima je sve pisalo. Daniela je stavila na grupi od udruge obavijest u kojoj je sve pisalo. Tko je obavijest maknuo ja ne znam. Al eto to ti može biti možda nova tema za forum. Svi koji su se javili su slali svoj životopis i motivacijsko pismo i uredništvo je jednoglasno odabralo nove urednike. Pravo glasa imaju članovi uredništva takva je praksa već 12 godina.
Page 2 / 3 1 - 2 - 3 « previous | Next »
Login with Facebook to post
Preview