Tineret > Discutii > Spiritual
Idei pentru renovare spirituala
Page 2 / 2 1 - 2 « previous
Idei pentru renovare spirituala
08/04/2011 12:32 pm

NEWBIE

Regist.: 06/24/2011
Topics: 1
Este foarte greu ceea ce zici tu...

Insa sunt de parere ca a iesi din Babilon nu inseamna sa te izolezi undeva in munti si sa lasi o lume intreaga prada Satanei.

La un ppor sau o grupare de oameni, trebuie intai sa vezi daca sunt sau nu o prada usoara in mana Satanei, si daca vor fi feriti de contrafacerea revenirii Domnului. Trebuie sa le vezi credintele, invataturile, pe ce se bazeaza, pe adevar sau minciuna Satanei de cand hau.. inchinarea este in duh si ADEVAR, daca nu e progres in cunostinta adevarului, degeaba e evanghelizare, deoarece noi tot pacatosi ramanem si nu vom sti cum sa fim salvati din pacat, si in plus, cu ce mergem la lume? Dumnezeu vrea sa le dam o avertizare cum ca se inchina unui dumnezeu fals, dar daca si noi ca si iudeii am ajuns sa avem ca tata pe diavol?  

Este foarte important sa vedem daca nu cumva predica si ei unirea ecumenica intre biserica si lume, daca nu cumva asteapta si ei ceva global, un Dumnezeu global cum se asteapta mai nou prin adventism, si asta in mod inconstient, deoarece  multi sunt orbiti; iar daca ii iei la puricat iti dai seama ca au aceeasi mentalitate ca si iudeii, ca si toti cei din lume... mentalitatea se formeaza pe baza saparii in Biblie dupa comorile tainei lui Dumnezeu despre care a vorbit Pavel, Hristos in voi nadejdea slavei.

Noi avem o lene pe noi in a studia....

Eu pun accent pe descoperirea de catre Dumnezeu a tainelor Sale, ca sa ne ajute sa pricem o data ce-i cu noi pe acest pamant, de ce continuam...

Evanghelia a ajuns de mult la marginile pamantului.. dar depinde care evanghelie; aia moderna pervertita de diavol, plina de putere si lumina, dar  lipsita de dragoste scumpa si adevar? Cea ecumenica care se predica de la amvoanele adventiste de vreo 10 ani incoace, de cand s-a semnat carta de pace? Abea acum incepe a ni se revela, prin niste "ciumi" de care mai marii nostrii vor sa scape cat mai curand, ce vrea Dumnezeu cu noi si cum se poate incheia marea controversa si pacatul.

Eu pun accent pe aceste lucruri, deoarece observ ca de 163 de ani de adventism, si de 6000 de ani de indreptatire prin credinta, omul nu a reusit sa ajunga sfant. Si observ ca multele noastre caderi nu-i permit Domnul sa se ridice din Sanctuar, si nici sa faca stergerea pacatelor din rapoarte pentru cei in viata din ultima generatie (pentru cine e familiarizat cu conceptul stergerii pacatelor din Sanctuar).

Dar pana la Nunta continuam sa cadem... exemplul personal este foarte bun si benefic, dar omenirea suspina si inseteaza dupa a vedea acei sfinti dupa care si natura striga, acei sfinti capabili sa nu mai cada. Pana la unirea dintre cele doua naturi, vom continua sa cadem, sa gresim fara voie, dar si pentru greseli se aduceau jertfe , deci trebuie sa fie o spalare si de acestea. Continuam fara slava lui Dumnezeu in Templele noastre. Oricat ne vom stradui sa fim sfintiti prin imitarea exemplului lui Isus, nu vom ajunge sa nu mai cadem; se poate numai prin metafora Nuntii, unirea dintre natura divina si cea umana. Asa a fost Hristos si asa trebuie sa fim si noi. Noi vom fi produsul final prin care Dumnezeu va demonstra ca Legea este sfanta, dreapta si buna.

Ma opresc aici, caci am scris cam mult.

Inca un lucru.

Nu va mai invinuiti ca din cauza voastra a membrilor de rand a fost introdusa lumea in biserica, caci nu este asa. Lumea a fost introdusa deoarece sa deschis usa larg lui Satana de catre mai marii nostrii, prin tratatele de pace ecumenice. Astfel s-a putut revarsa influenta lui Satana, sau duhul lui cum imi mai place sa spun. Duhul Domnului va veni cand ne vom vedea idolatria. Asa a fost si pe vremea apostolilor, nu au fost lepadati datorita faptului ca membri de rand erau inculpatii, ci datorita ca liderii au semnat contract cu agentia Satanei respingand slava Domnului pe fata lui Stefan, acela a fost punctul culminant al natiunii iudaice. Singuri s-au varsat din gura Domnului.

Moise este o pilda pentru aparitia lui Ellen White; noi acum il asteptam deja pe Ilie, care a si venit si voi nu l-ati recunoscut. Asa a fost si cu Ioan Botezatorul.

Cand eram mai la inceput de credinta, ma gandeam ca Domnul a lucrat numai cu cei din America... prooroc din America, ma gandeam cum ar fi sa ne faca noua romanilor un asemenea har de a ridica reformatori in Romania. Acum mi ia aratat pe cei din Romania. Recent am inteles ca El a ridicat oameni si in alte tari, care sa predice solia lui Stefan (Domnul nu locuieste in case facute de maini omenesti, ci in fiintele inteligente), este adevarat foarte putini neimbatati de vin.

Domnul sa va ajute sa pricepeti insemnatatea si urgenta cuvintelor mele.

Domnul isi va incheia lucrarea chiar si cu un singur om, daca  unul va ramanea pe pozitie, dar va suferi dupa voi, pentru pierderea voastra, si nu cred ca voi vreti  sa fiti pierduti!
08/05/2011 4:02 pm

Junior Member

Regist.: 06/13/2011
Topics: 0

Originally Posted by Nic Ioana:
Este foarte greu ceea ce zici tu...

Nu este adevarat! Este intr-un fel usor... un singur lucru trebuie sa faci, sa-ti doresti sa lasi totul deoparte.

Insa sunt de parere ca a iesi din Babilon nu inseamna sa te izolezi undeva in munti si sa lasi o lume intreaga prada Satanei.

Tu asta ai inteles? Imi pare rau atunci.
Nu inteleg de ce toti cred asta, de ce toti se gandesc la asta? De ce pentru toti "iesirea din Babilon" inseamna fuga din orase la munte sau izolare? De unde si pana unde s-a ajuns aici? Cine v-a invatat asta? O fi tot un parinte intelept pe fost nume "Lucifer" care a reusit sa va intunece mintile cu aceasta idee total gresita? Multe idei gresite a mai strecurat domnul parinte in randul bisericii. Cum a reusit oare?
Tocmai de aia am dat exemplu pe acea comunitate Amish, ca totusi poti trai in mijlocul unui popor (America), nu in orase (metropole),  si nici chiar la sute de mile departare de primul picior de om, dar totusi un singur lucru trebuia sa vezi la acesti oameni... cat de statornici sunt in cea ce cred ei, ceea ce au crezut urmasii lor, in obiceiurile lor si in puterea refuzului de a introduce in viata lor... lucruri pe care ei le vad nefolositoare, in lipsa carora isi pot continua viata la fel de bine ca si pana atunci. Ei nu s-au amestecat cu lumea si nici nu depind de lume! Astia adevarati crestini si la sfarsit vor trece foarte usor prin toate incercarile posibile!

Eu pun accent pe descoperirea de catre Dumnezeu a tainelor Sale, ca sa ne ajute sa pricem o data ce-i cu noi pe acest pamant, de ce continuam...

Nu mai pune atata accent pe aceste taine, Dumnezeu ti-a descoperit tot ce a avut sa-ti descopere ca sa duci la indeplinire planul Sau. Tot cea ce trebuie sa faci, si rezumatul la "tainele Sale pentru tine" e sa ajungi sa fii un exemplu in lume, sa vada lumea pe Dumnezeu in tine. Cand cineva te vede, te aude sau te simte, sa realizeze ca exista ceva nemaintalnit pe pamant si sa ajunga sa afle ca exista un Dumnezeu care te invata sa fii asa. Nu stii cum trebuie sa fii? Ia la rand Matei, Marcu, Luca si Ioan si vezi cum a trait Isus, ce a facut, cum a facut, cand si unde si fa la fel. Asta e tot ce trebuie sa faci.
Vrei mai mult? Ai pretentii mai mari? Atunci mai spicuieste cate ceva din invataturile Ellenei White.
Vrei mai mult? Atunci incepi sa ai probleme.

...dar omenirea suspina si inseteaza dupa a vedea acei sfinti dupa care si natura striga, acei sfinti capabili sa nu mai cada. Pana la unirea dintre cele doua naturi, vom continua sa cadem, sa gresim fara voie, dar si pentru greseli se aduceau jertfe , deci trebuie sa fie o spalare si de acestea. Continuam fara slava lui Dumnezeu in Templele noastre. Oricat ne vom stradui sa fim sfintiti prin imitarea exemplului lui Isus, nu vom ajunge sa nu mai cadem;

Aici as raspunde cu aceeasi moneda cu care am raspuns in primele doua mari si late postari! Despre "iesirea noastra din lume". Atata timp cat vom mai sta in lume, cu acesti mici, dragalasi si scumpi  dar afurisiti si foarte inselatori dumnezei si idoli, precum calculator, internet, muzica, filme, telefon, masina, vile etc nu vom putea fi mai buni decat suntetm. In veci! Degeaba exista oameni ca tine si ca mine, care toata ziua critica si se vaita ca biserica e cum e, ca aia fac ce fac si etc, daca noi nu suntem in stare sa lasam lumea deoparte si sa ne legam doar de ce este important, adica Dumnezeu, nu vom reusi sa ne schimbam pe noi insine daramite o lume intreaga.

Nu va mai invinuiti ca din cauza voastra a membrilor de rand a fost introdusa lumea in biserica, caci nu este asa. Lumea a fost introdusa deoarece sa deschis usa larg lui Satana de catre mai marii nostrii, prin tratatele de pace ecumenice. Astfel s-a putut revarsa influenta lui Satana, sau duhul lui cum imi mai place sa spun.

Stai linistita, si noi suntem la fel de vinovati ca si ei! Ei vorbesc si fac ce nu trebuie (crezand ca e bine), noi tacem si nu facem nimic (stiind cum ar fi bine). Aceeasi mancare de peste.
Vrei o schimbare, schimbarea vine de la noi, nu de la ei! Cand ei se vor uita la tine si la mine, vor intelege ca se poate si altfel, ca totusi se poate trai cum trebuie si atunci ne vor urma, pana atunci, hai sa ne schimbam noi!

Moise este o pilda pentru aparitia lui Ellen White; noi acum il asteptam deja pe Ilie, care a si venit si voi nu l-ati recunoscut. Asa a fost si cu Ioan Botezatorul.

Unde-i?! Unde-i?! Vreau sa-l cunosc!

Domnul isi va incheia lucrarea chiar si cu un singur om, daca  unul va ramanea pe pozitie!

Asa este, si tare vreau sa cred si sa sper ca poate voi fi macar un al doilea sau al treilea cu care sa lucreze Dumnezeu, nu sper sa fiu eu acela "un singur om", dar vreau sa cred ca voi face parte din "aceia" cu care Dumnezeu isi va incheia lucrarea! Tu vrei?
08/06/2011 3:06 pm

NEWBIE

Regist.: 06/24/2011
Topics: 1
Eu cred ca este bine sa lasam si loc de buna ziua intre noi doi, si sa nu incepem sa ne criticam pe aceste teme religioase.

Vreau un singur lucru sa zic. Intentia mea a fost de a indrepta atentia fratilor mei care intra pe acest forum si catre acea fatada a idolatriei care este mai putin perceptibila, uneori chiar deloc. Sa nu uitam ca in vremurile din urma Satana va amagi si va imbarca intreaga omenire in trenul lui; ceea ce a si facut deja de multi ani si pe nesimtite.  Eu cred ca idolatria nu se limiteaza doar la acei dumnezei pe care ii enumeri tu in mesajul de mai sus.
10/30/2011 5:02 pm

NEWBIE

Regist.: 10/30/2011
Topics: 0

Concluzia d-nului King, e una simpla... atata timp cat CRESTINUL e amestecat cu LUMEA... nu va fi niciodata un CRESTIN AUTENTIC, ci un om care cauta sa asculte de Dumnezeu, sa joace teatru in a face voia Lui si in acelasi timp (in cea mai mare parte din timpul lui) sa-si vada de viata...!

Problema din Biblie, asupra crestinilor din ziua de azi (al sfarsitului veacului) este una singura, telul unui crestin ar trebui sa fie unul singur: "Duce-ti evanghelia pana la marginile pamantului".
In concluzie, nu pot exista decat DOUA categorii de oameni (crestini), 1) Cei care fac asta si doar asta, acesta fiind scopul lor in viata. 2) Cei care trag de timp, facand 5 ore pe sapt ceea ce cere Dumnezeu iar in rest... cautand sa-si lungeasca ziele pe acest pamant, desi nu vad scopul acestei dorinte!!?? Ori traim ca sa castigam cerul, ori traim ca sa ne lungim suferinta pe pamant!!??

Scopul nostru in viata ar trebui sa fie unul singur: Propavaduirea Evangheliei. Isus a trait 3 ani jumate pentru asta! Noua de ce ne trebuie 60-80 si tot nu realizam mare lucru!?

Mai bine traiesc 5 ani in care FIECARE om care trece pe langa mine, IL VEDE pe Dumnezeu in mine, decat sa traiesc 80 de ani, timp in care cativa oameni afla ca eu merg la biserica Sambata, ma rog cand manc, nu lucrez Sambata (pentru ca asa zice Dumnezeu), nu manc carne de porc si mai afla ca desi is crestin, ma mai uit si la filme sambata seara, mai ies prin oras la agatat de fete, mai stau ore intre (pe zi) pe net, lucrez 8 ore pe zi pentru eu stiu cine ca sa castig bani pentru a-mi achita ratele la masina, televizor, calculator, casa, afaceri etc.

Chiar nu va inteleg, ori crestin care lasa totul si umbla dupa Isus tot restul vietii (vezi viata apostolilor si a Lui Isus) ori im vad de viata ascultand si de unele lucruri de care Dumnezeu mentioneaza in Biblie.
Page 2 / 2 1 - 2 « previous
Login with Facebook to post
Preview