BİYOMÜHENDİSLER > HABERLER > ANA KONU
Yoğun bakım enfeksiyonlarını azaltan bakteri
Sayfa 1 / 1
Yoğun bakım enfeksiyonlarını azaltan bakteri
05.12.2011 14:37

Moderator
Administrator
Gerçek Forumcu


Kayıt: 24.09.2011
Konular: 27
Mesajlar: 1
OFFLINE
Çin’de ağır beyin hasarı ile yoğun bakımda tedavi gören ve solunum cihazına bağlı 43 hasta üzerinde yapılan araştırma, probiyotik bakterilerin, hastalarının enfeksiyon kapma riskini azalttığını gösterdi.

Bilinçleri kapalı olan yoğun bakım hastalarına mide sondası üzerinden probiyotik bakteriler veren uzmanlar, bu hastalarda vücudun savunma sisteminin güçlendiğini gördü. Düzenli olarak probiyotik preparatlar verilen hastaların, verilmeyenlere oranla daha nadir bakteriyel enfeksiyonlara yakalandığı tespit edildi.

Ağır kafa ve beyin travmalı hastalarda özellikle vücudun savunma sistemi zayıflıyor, hasar gören beyin ayrıca enfeksiyon oluşumunu teşvik eden maddeler salgılıyor.

Düzenli olarak probiyotik bakteriler verilen hastalarda bu olumsuz durumun 15 gün sonra ortadan kalktığını belirten bilim adamları, bu hastaların immün sisteminin artan şekilde interferon ve interlökin ürettiğini bildirdi.
Çinli hekimlerin araştırma sonuçları Critical Care dergisinde yayımlanacak.
................
http://img403.imageshack.us/img403/1586/cooltext583253249.gif
Alıntıla   
Sayfa 1 / 1
Login with Facebook to post
Önizleme