| 09/04/2011 2:31 am |
 Administrator Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 16 Posts: 47
 OFFLINE | Stomatološki fakultet ima dva poslijediplosmka programa:
Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij PDS-S* i
Sveučilišni poslijediplomski doktorski studij PDS-D.
*Specijalistički studij ne treba brkati sa specijalizacijama iz stomatoloških disciplina koje se provode na Klinici za stomatologiju KBC Zagreb i nemaju veze s poslijediplomskim studijima na Fakultetu.
Mislite li upisati neki od ova dva studija poslije diplome? Koji su za i koji su protiv argumenti za to? |
|
|
| 09/04/2011 2:10 pm |

OFFLINE | Pa nije valjda da nitko neće upisati poslijediplomski studij, niti razmišlja o tome...? |
|
|
| 09/05/2011 2:27 am |
 Junior Member

Regist.: 09/02/2011 Topics: 0 Posts: 11
 OFFLINE | Koliki prosjek treba biti za PDS-S? Što znači prosjek u dijelu radnog vremena i u punom radnom vremenu (tako nekako pise kad se raspisuje natječaj) ili je to bitno za PDS-D? U pravilniku nisam našla te odgovore,ili su mi promaknuli... |
|
|
| 09/05/2011 3:37 am |

OFFLINE | Ovako... Zakon predviđa da postoje dvije varijante poslijediplomskog studiranja a to je redovno i uz rad. Znam za doktorski studij ako ide uz rad da bi trebao trajati pet godina, a ako je redovan, tri. No, vidim da su svi studenti na tri godine, pa mislim da onda trebate smatrati da se radi o varijanti tri godine. Hoće li u jednom trenutku biti pet ne znam. To se odnosilo samo na PDS-D. |
|
|
| 09/05/2011 4:29 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 2 Posts: 45
 OFFLINE | Što dobivamo s time
Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij PDS-S* i
Sveučilišni poslijediplomski doktorski studij PDS-D.
osim puno slova ispred i iza imena na papiru? |
|
|
| 09/05/2011 7:36 am |
 Junior Member

Regist.: 09/02/2011 Topics: 0 Posts: 11
 OFFLINE | Long life learning...Mislim da to nije samo puno slova ispred i iza imena i svakako ne treba zanemariti trud i znanje ljudi koji su se odlucili na takav korak. Druga stvar je sto mozda sustav u kojem zivimo ne prepoznaje dovoljno dobro znanstveni (stručni) kadar pa onda cjelokupna ljestvica obrazovanja gubi pravi nivo. No,ne treba zaboraviti da bez doprinosa znanosti nema ni razvoja struke. Al' ipak to je samo moje misljenje i ne treba znaciti da je tocno... |
|
|
| 09/08/2011 4:39 pm |
 NEWBIE

Regist.: 09/04/2011 Topics: 0 Posts: 8
 OFFLINE | oprosti Gabrijela....ali o kakvom razvoju znanosti u nas ti pricas?
jedan Ivan Đikić ima duplo vise radova od cijele HAZU...i ne primaju ga za clana
sveuciliste je jedva uslo medu top 500...znanost kod nas je u kriminalno losem stanju
na SF konkretno....ko je zadnji i kada napisao knjigu o novim tehnikama, materijalima i metodama a da je deblja od 200 stranica? i koliko je takvih napisano u zadnjih 10 godina?
specijalizanti na protetici uzimaju otiske...nemam pojma dal su im poceli davati da bruse. Uglavnom su po kavama. Dolaze slusati predavanja sa studentima....
najjaci aparati na faksu za konzervativu su bili na pedodoncji i prekriveni da ne pada prasina na njih
studenti endodonciju i restu spremaju ugl po diplomskim radovima i pokojem dotorskom radu...par clanaka profesora iz sonde i to je to. Kakva znanost?
vjerujem da zaista im aljudi koji se trude, ali u generalnom okruzejnu kako isplivati?
dovoljno je da se diploma faksa prije bolonje nij priznavala nigdje na zapadu. A sad se priznaje jer mora  Ako nesto valja u stomatologiji, to priznaju amerikanci, kanada, japan....a oni jos dugo dugo nece priznat nas faks.
long life learning....spremi hrpetinu para i trazi jake radne tecajeve koji se certificiraju... |
|
|
| 09/09/2011 2:55 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 2 Posts: 45
 OFFLINE | ne znam dotičnog spomenutog gospodina, ali u HAZU se uglavnom prima onda kad ti je prostata veća od mozga! good luck |
|
|