Forum studenata dentalne medicine > Studiranje: prava i običaji
Subvencioniranje troškova studiranja za 4. 5. i 6. godinu
Page 1 / 1
Subvencioniranje troškova studiranja za 4. 5. i 6. godinu
09/03/2011 7:07 am

NEWBIE

Regist.: 09/02/2011
Topics: 1
Evo pitanja i na forumu
Prvo: ne znam jesam stavila topic u pravu "sredinu" =)
Drugo i najbitnije:
zanima me, a i vecinu studenata hoce li se placati 4. 5. 6. godina ili ce se ministarstvo za to pobrinuti?
Kolega Kneževic je napisao da ce se to znati poslije vijeca. Ako se ne varam, vijece je 29.9.
Kakav je sad postupak sa upisima, mi koji smo upisali s pacanjem, platimo i sada skolarinu na upisu,a ako ministarstvo odluci snositi troskove, novci nam se vrate?
Na stranici fakulteta ne pise da li se i ove godine moze platiti na 2 rate kao i prosle godine, a trenutno nisam u Zagrebu da odem vidjeti u referadu.
Svaka informacija je dobro dosla
09/03/2011 7:46 am

Administrator
Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011
Topics: 16
Ako se dobro sjecam zakljucka sjednice Fakultetskog vijeca iz srpnja, zajednicki dogovor cijelog Sveucilista je da potpisujete ugovore i ne placate, ali ako do odredjenog roka Ministarstvo ne doznaci sredstva za vas, Fakultet ce vam to naplatiti. Mislim da je rok do Bozica, sto nije dobra vijest jer je nakon izbora. Predlazem da ne potrosite te novce na neke skupe šuze jer moze biti svasta.

Moguce je da je doslo do promjene, pa potvrdite ovo pozivom u Referadu i onda napisite ispravku ili potvrdu da i drugi znaju.
09/03/2011 8:48 am

NEWBIE

Ok. Puno hvala na ovoj informaciji, raspitati cu se drugi tjedan pa cu novosti napisati ovdje =)
09/03/2011 9:18 am

NEWBIE

Regist.: 09/03/2011
Topics: 0
Mislim da ovo sto se tiče potpisivanja ugovora nije istina, jer je na sjednici rečeno da će se u ugovor dodati jedna dodatna klauzula u kojoj ce biti to što je doktor pricao o placanju do Božića. No to se odnosi na studente koji sad upisuju prvu godinu. Na sjednici nije bilo nista rečeno o studentima viših godina. Uostalom studenti koji placaju su svoj ugovor sa fakultetom potisali i on je onakav kakav je potpisan i u kojem stoji da je student dužan plaćati sve godine. Jedino moze biti to da se sad na upisu plati, pa poslije fakultet vrati novce ako se potpiše ugovor sa ministarstvom
09/03/2011 10:04 am

Junior Member

u ugovoru koji smo potpisali piše čak da nam fakultet traje 5 godina,hahah. praktički oni koji su 6 godina,ne trebaju nikako platiti jer je to njihov propust,ne znam da li to i u njihovom ugovoru pise,ali u onom sto ga je potpisala generacija 2008. stoji tako.
09/03/2011 10:53 am

Administrator
Cool Senior Member

Topics: 16

Originally Posted by Nikica Marinić:
u ugovoru koji smo potpisali piše čak da nam fakultet traje 5 godina,hahah. praktički oni koji su 6 godina,ne trebaju nikako platiti jer je to njihov propust,ne znam da li to i u njihovom ugovoru pise,ali u onom sto ga je potpisala generacija 2008. stoji tako.

Mislite li da bi Vam se nesto promijenilo ako sad potpisete izmijenjeni ugovor. Nazalost i na srecu, kljuc rjesenja placanja studija ima nadlezno Ministarstvo. Ako odluce da je studij za te godine i bilo koje druge besplatan, on ce biti besplatan. Inace nemamo sto razgovarati.

Podsjecam da je iznos od 9.240,00 kn subvencionirana skolarina jer je puna 27.720,00 kn sto placaju neki strani studenti. To da studenti placaju ovu prvu je takodjer odredilo Ministarstvo, odnosno, Sveuciliste. Mi smo ipak javna ustanova.
09/03/2011 4:03 pm

Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011
Topics: 4
Kao što rekoh...i prošle godine se trebalo plaćati i platiti..sve u komadu...ali su pojedinci iz zbora na zadnjoj sjednici vijeća izborili plaćanje u dvije rate..a onda se dogodilo i neplaćanje...to sa izbornom godinom je varljiva stvar...možda vam daju džabe da kupe glasove..ali kao što rekoh, čeka se vijeće...premda ne ovisi ni o vijeću nego ministarstvu..
što se tiče studenata prve godine, Antune oni imaju poseban režim i njima ta klauzula ništa ne znači...oni plaćaju svaki bod koji prenesu. to znaš i sam, bio si na vijeću kad se to donosilo i brojalo...znači to je generacija koja bi ove godine trebala upisati drugu...za sve ostale...bumo vidli...
................
toothworm
09/09/2011 4:32 am

Senior Member

Topics: 0
Cim se bude nasto znalo, molim vas da objavite, u referadi ne primaju dokumente... Rakli su da bi se trebalo slijedeci tjedan znati...
09/14/2011 11:53 am

NEWBIE

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=129784&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=285d6da476

eto nadam se da je to konacno =))
Page 1 / 1
Login with Facebook to post
Preview