Page 1 / 1
Studentske aktivnosti i zalaganje
09/07/2011 3:28 am

Administrator
Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011
Topics: 16
U par drugih topica sam vidio par stavova da su studenti nezainteresirani s čim se slažem. Zbog toga sam pokrenuo i ovaj forum da se oni koji jesu zainteresirani malo bolje informiraju o nekim stvarima, pa kad shvate da je lijepo sudjelovati u javnom životu i studentskim i fakultetskim zbivanjima da se uključe. Opet ću reći da je ovaj problem oduvijek, ali je glava studentskom angažmanu odsječena prije par godina kad je predsjednik podružnice bio moj prijatelj kolega dr. Krešimir Bašić jer je u to vrijeme bio predsjednik Studentskog zbora UNIZG i nije imao vremena za naš Fakultet. To je ostavilo nesagledivu štetu studentskom pokretu kod nas jer su svi nakon njega pokušali imitirati sličan stil. Ok, nadam se da ste shvatili da služinski stil ne funkcionira jer rating studentskih predstavnika, kao i respect od strane Uprave i nastavnika nikad nije bio manji. Kad čovjek ima svoj stav i funkcionira u normalnom demokratskom i akademskom okružju, samo može napredovati. Ulizivanje je potpuno kontraproduktivno što se shvati malo kasnije, npr. kad diplomiraš.

Ok, što je bilo, bilo je. Sad mislim da se treba uključiti onoliko koliko netko može i želi. Mislim da se svi mogu barem jednim manjim dijelom uključiti u rasprave na ovom forumu i na taj način usmjeravati studente, ali i nas da budemo bolji. Ne želim govoriti, niti imam mandat da govorim u ime Stomatološkog fakulteta, ali mogu reći u svoje ime i ime par kolega s raznih zavoda s kojima odlično surađujem da mi želimo biti sve bolj. Informacija koju nam studenti daju nama znači jako puno, jer nam olakšava napredovanje u kvaliteti. Zbog toga vi ne budite pi..., nego slobodno napišite komentare na razne stvari, otvorite nova pitanja i nove teme. Rješenja se ne mogu donijeti sama, niti mi sa strane nastavnika ne možemo automatski znati za sve ono što Vas tišti i smeta, kao ni što možemo napraviti da se poboljša svakodnevni rad. Zbog toga ste tu vi, pa se malo potrudite, ako ništa onda barem na Forumu.
09/07/2011 5:48 am

Senior Member

Topics: 0
Nazalost, vecina kolega studenata koja obavlja neku funkciju na fakultetu (udruge, zbor itd...) su na tim polozajima u vecini slucajeva iz vlastitog interesa i koristi, tj. na prvom mjestu su si oni sami, a tek onda zadatci i obaveze zbog kojih su odabrani (cast iznimkama)... Transparentnost razlicitih izbora za razlicite  "funkcije" takoder je upitna... Cini mi se da sve ide po nekakvoj "liniji"...

Sto se tice sudjelovanja na fakultetskim zbivanjaima,podrzavam i definitivno mislim da se osim ucenja i samo ucenja treba baviti i necim drugim.
09/07/2011 6:06 am

Administrator
Cool Senior Member

Znam. Prvi primjer dolaska "po nekoj liniji" je izbor studentskih predstavnika. Kandidira se tko hoće i onda ga izabere korpus od tri studenta koji se udostoje doći na glasovanje. Zbog toga su studenti sami krivi što na sjednicama Fakultetskog vijeća imamo takvu tišinu kao nikad do sada od strane studenata. Ima puno ljudi koji misle da nešto mogu napraviti, ali kad dođe vrijeme izbora nema ih nigdje. Ne znam zašto.

Evo sad su izbori za predstavnike studenata u Fakultetskom vijeću (mislim u proljeće) i onda navalite i napravite nešto.
09/07/2011 9:56 am

Junior Member

Regist.: 09/02/2011
Topics: 0
Kad smo kod prijedloga za poboljsanje, evo jednog..S obzirom da iz nekih ''manjih'' i izbornih predmeta postoji problem s literaturom, pa onda studenti kopiraju svakakve skripte i skriptice i pola toga onda krivo nauce ili ne nauce,onda bi rjesenje toga mogao biti e-learning. Par klikova i sve je tu...Znam da to dodatno zahtijeva pisanje i sistematiziranje sadrzaja u elektronskom obliku i vjerojatno postoji jos razloga zasto voditelji predmeta ne koriste takav oblik, ali definitivno bi pomoglo i studentima,a vjerujem i voditeljima. Naravno, to ne znaci da onda nikako ne bi trebalo uciti iz knjiga, nego da to postane ''pomoćno sredstvo'' u ucenju. Imamo tehnologiju,samo ju treba koristiti (to vrijedi i za studente).
09/07/2011 4:50 pm

Cool Senior Member

Topics: 2
Eto što reći osim da se slažem sa svime gore napisanim, ali moram primjetit da se isto pitanje proteže kroz sve teme ovog foruma i volio bih da se ljudi pokrenu, a ne da šute i da nigdje neće ništa reći da se ne bi nekom zamjerili?! Iako mislim da su rasprave anonimne da bi dobili puno sočnijih informacija kako i što napravit! Isto pitanje sam davno potegnuo još kao student na 2. godini, upravo o transparentnosti! A izbori su mislim svake 2 godine ako se ne varam, pa prema tome tek za 2 godine će nova garnitura imat pravo glasa tj. slijedeće akademske godine , ali to nije razlog da oni koji su trenutni ne budu pritisnuti da odrade za što su se kandidirali i za što su odabrani, ako nisu sposobni neka to javno kažu
09/08/2011 6:51 am

Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011
Topics: 4
a čuj Bato..i ti si u vijeću ako se ne varam, pa baš nisi nešto aktivan na sjednicama?
................
toothworm
09/08/2011 9:14 am

Cool Senior Member

Mislim da nije bila ni jedna tema na kojoj bi trebao iskazati svoju aktivnost, bar na onima na kojima sam bio prisutan, a na kojima nisam zamjena koju sam osigurao me nije izvjestila da je o nećemu bilo pitano studentsko vijeće, pa da je bilo presudno moje aktivno sudjelovanje u raspravi?!
09/08/2011 9:56 am

Administrator
Cool Senior Member

Ja sam u svim fakultetskim vijecima od 2002. Redovna tocka sjednice je kad dekan pita studente imaju li oni ikakvih problema, te imaju li iznijeti neki komentar, a koji nisu iznijeli u nekoj drugoj tocki. Otprilike u 95% sjednica studenti izvijeste da su pobijedili Medicinu u nogometu ili slicno ili kazu da nemaju nikakvih problema, niti pitanja. Zbog toga mi je normalno da vise niti ne dolaze na sjednice, pa od toliko sokolova proslu sjednicu posalju kolegu Antuna Sableka. Ako smatrate da je to prihvatljivo ponasanje, ok, ali ja mislim da je krajnje neprihvatljivo i jos vise neodgovorno.

Nikad se nece dogoditi da dekan navede poimence studenta, pa se sukladno tome uvijek moze javiti bilo koji student od osam u FV. Evo, bas me zanima zasto nema studentskih predstavnika i zasto se o problemima ne raspravlja na jedinom primjerenom mjestu, a to je Fakultetsko vijece?
09/08/2011 9:58 am

Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011
Topics: 4
Pa eto vidiš. Upravo o tome se radi. Sve su teme za sve nas u vijeću. Nema netko posebne teme. Ni ti, ni ja ni bilo tko drugi. Svi imamo iste interese. Zamjene obično tamo sjede i ništa ne rade. Sad dođite ne sljedeću sjednicu, bit ćete svi potrebni. Svi će dobit jednu temu za iznijet. I vjerujte, neće biti nimalo ugodno. Nikome.
................
toothworm
09/08/2011 10:05 am

Cool Senior Member

Živi bili pa vidjeli!
09/08/2011 3:12 pm

Administrator
Cool Senior Member

Sad i mene zanima o čemu se radi... tko zna, možda bude i zanimljivo ))
Page 1 / 1
Login with Facebook to post
Preview