| 09/11/2011 3:54 pm |
 Administrator Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 16 Posts: 47
 OFFLINE | Evo da ne prođe ovaj aktivni tjedan bez još jedne teme.
Dugo sam o tome razmišljao, a u razmišljanju sam nailazio na misli da su svi istaknuti studenti na neki način uzor drugim studentima. Drugi studenti ih, a naročito mlađi, često oponašaju ili slušaju njihove savjete. Stoga, mogu li dijeliti savjete ljudi koji su objektivno pokazali da imaju problema s praćenjem nastavnig programa? Nekad su mi se znali potužiti kolege koji nemaju priliku u raznim studentskim projektima od ljudi koji su iz navedene skupine. Često se tu radilo o zavisti ili sličnome jer su brojne dobre ideje i projekte su upravo vodili ljudi koji su imali problema sa studijem. Aali ako ćemo pričati o izvrsnosti, onda svakako mislim da je neprimjereno da primjer mlađim kolegama daju kolege koji imaju osobnih problema s pohađanjem studija, bez obzira koliko ti problemi bili objektivni. Ne treba donijeti pravila koja to priječe, ali bi se na neki način trebala dati prednost urednim studentima.
Iako kod nas zbog malog interesa ljudi da se pokrenu vlada politika daj što daš, ali što mislite mogu li studenti koji ne ispunjavaju svoje obveze prema studiju biti na bilo kojem odgovornom položaju? Mislim na studentske predstavnike, voditelje sekcija i sl. |
|
|
| 09/12/2011 10:54 am |
 Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 0 Posts: 31
 OFFLINE | Ako pod pojmom "izvrsnost" razumjevamo redovito izvrsavanje fakultetskih obaveza, redovito upisivanje godine, bez obzira na prosjek ( ne bas sada ekstremno nizak) mislim da je uredu da takvi studenti, ako naravno pokazuju zainteresiranost i zalaganje mogu biti na celu odredenih udruga i trebali bi imati prednost pri odabiru, ipak predstavljaju fakultet i naravno sve studente... No opet, u svemu postoje iznimke, pa tako i u ovom slucaju...
Kako sada stvari stoje, na celu svih nasih udruga sada su dobri studenti koji redovito izvrsavaju svoje obveze na fakultetu (sto do sada bas i nije bila praksa, da ne nabrajam sada) pa ne vidim nikakvih problema vezi toga  |
|
|
| 09/12/2011 12:14 pm |

OFFLINE | Da me se krivo ne shvati: ja sam samo otvorio temu u ime studenata, jer tko god otvori, drugima će se zamjeriti, pa kako sam ja neutralan, otvorio sam ja. Mislim da ispunjavanje obveza podrazumijeva da ne ponavljate godinu, tj. da normalno napredujete kroz studij. Prosjek nije u prvom planu. |
|
|
| 09/13/2011 7:41 am |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011 Topics: 4 Posts: 54
 OFFLINE | Generalno se slažem sa Batom. Mislim da najbolji studenti svakako trebaju biti uzor i voditi organizacije. Jer na taj način mogu svoju izvrsnost prenijeti na druge. Ali eto opet negdje postoje iznimke. Kao na primjer u informatičkoj učionici. Tamo je prije svega bitno da rade ljudi koji se razumiju u informatizaciju i na taj način meni kao voditelju nije bitan njihov uspjeh. Naravno da bi bilo dobro da su to vrhunski studenti. Ali opet, šta će mi vrhunski studenti ako ništa neznaju o officeu i windowsima. Također je bitno i da imaš osobu koja zna sve o pub medu i može pokazati drugima kako se radi. Voditelj sportske udruge možda ne mora biti vrhunski student, ali mora biti sportaš koji će znati sve sportove i znati to povezati da sve funkcionira.
Ali također, voditelj udruge i studentskog zbora mora biti odličan student koji u srž poznaje fakultet i njegove zahtjeve. Jer samo kao takav može predstavljati ostatak koji ga je izabrao...No eto, obično studenti koji su vrhunski, rijetko imaju vremena i obično se nerado prihvaćaju zadaće vođenja udruga. Jer to traži ogromne ustupke. |
................ toothworm
|
| 09/13/2011 8:29 am |

OFFLINE | S jednim dijelom se ne slažem ili smo se krivo razumjeli. Prosjek nije važan, ali mislim da student koji ponavlja godine koliko god odlučno poznavao Office i Windowse, kao i vrhunski športaš držao sve rekorde nije primjerena osoba za rad nigdje osim nad knjigom. Bez obzira što znam da ti ljudi znaju biti jako korisni i u pravilu nemam ništa protiv njih osobno, ali svojim rezultatima da ponavljaju par puta iste godine ne pokazuju da se zadovoljavajuće nose sa studijem i zbog toga ih ne smatram primjerenima bez obzira na druge uspjehe. Tim ljudima treba pomoć da riješe svoje obveze prema studiju koji im je primarna zadaća, a tek nakon toga bi ih prvi ja dočekao i uključio u sve sporedne aktivnosti. Dok ne popune indeks, ništa.
Mene bi grizla savjest da mi netko dolazi pomagati na vježbe kao demonstrator, pa čak i ako bolje radi vježbe od mene ako ne uspijeva riješiti svoje obveze prema studiju. Moralno bih bio direktno odgovoran sudionik u neuspjehu. Tim ljudima treba pomoći, a ne odmoći. |
|
|
| 09/13/2011 12:33 pm |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/03/2011 Topics: 4 Posts: 54
 OFFLINE | Dobro, kad to tako kažeš, sa tim se slažem..  |
................ toothworm
|
| 09/13/2011 12:53 pm |
 Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 0 Posts: 31
 OFFLINE | Originally Posted by Mihovil Strujić: S jednim dijelom se ne slažem ili smo se krivo razumjeli. Prosjek nije važan, ali mislim da student koji ponavlja godine koliko god odlučno poznavao Office i Windowse, kao i vrhunski športaš držao sve rekorde nije primjerena osoba za rad nigdje osim nad knjigom. Bez obzira što znam da ti ljudi znaju biti jako korisni i u pravilu nemam ništa protiv njih osobno, ali svojim rezultatima da ponavljaju par puta iste godine ne pokazuju da se zadovoljavajuće nose sa studijem i zbog toga ih ne smatram primjerenima bez obzira na druge uspjehe. Tim ljudima treba pomoć da riješe svoje obveze prema studiju koji im je primarna zadaća, a tek nakon toga bi ih prvi ja dočekao i uključio u sve sporedne aktivnosti. Dok ne popune indeks, ništa.
Mene bi grizla savjest da mi netko dolazi pomagati na vježbe kao demonstrator, pa čak i ako bolje radi vježbe od mene ako ne uspijeva riješiti svoje obveze prema studiju. Moralno bih bio direktno odgovoran sudionik u neuspjehu. Tim ljudima treba pomoći, a ne odmoći.
Upravo tako! |
|
|
| 09/15/2011 3:03 pm |
 Cool Senior Member

Regist.: 09/01/2011 Topics: 2 Posts: 45
 OFFLINE | Originally Posted by Mihovil Strujić: S jednim dijelom se ne slažem ili smo se krivo razumjeli. Prosjek nije važan, ali mislim da student koji ponavlja godine koliko god odlučno poznavao Office i Windowse, kao i vrhunski športaš držao sve rekorde nije primjerena osoba za rad nigdje osim nad knjigom. Bez obzira što znam da ti ljudi znaju biti jako korisni i u pravilu nemam ništa protiv njih osobno, ali svojim rezultatima da ponavljaju par puta iste godine ne pokazuju da se zadovoljavajuće nose sa studijem i zbog toga ih ne smatram primjerenima bez obzira na druge uspjehe. Tim ljudima treba pomoć da riješe svoje obveze prema studiju koji im je primarna zadaća, a tek nakon toga bi ih prvi ja dočekao i uključio u sve sporedne aktivnosti. Dok ne popune indeks, ništa.
Mene bi grizla savjest da mi netko dolazi pomagati na vježbe kao demonstrator, pa čak i ako bolje radi vježbe od mene ako ne uspijeva riješiti svoje obveze prema studiju. Moralno bih bio direktno odgovoran sudionik u neuspjehu. Tim ljudima treba pomoći, a ne odmoći.
Točno! |
|
|
|