| 07/23/2011 12:38 pm |
 Moderator Senior Member

Regist.: 04/02/2011 Topics: 8 Posts: 6
 OFFLINE | Va salut. De curand am auzit de o situatie destul de dificil de clarificat, asa ca sunt curios ce-ati face voi in cazul acesta.
Imaginati-va ca sunteti pastor intr-o biserica protestanta. Aveti o fata de liceu destul de dinamica si deschisa, iar intr-o zi vine la voi si va spune ca ea vrea neaparat sa-si puna un lantisor dragut la gat, pt ca i se pare "suuuuper tare" cum ii sta. Batranii bisericii condamna astfel de "bijuterii", insa in realitate situatia nu e asa neagra cum o prezinta ei.
In conditiile in care stiti ca dupa ce scapa de sub dominatia voastra va face tot ce vrea, cum ati actiona in acest caz?
Sunt curios de metoda folosita de fiecare
PS. Sunteti pastor intr-o biserica unde 70% sunt batrani, iar restul de 30% chiar tineri. |
|
|
| 07/23/2011 3:36 pm |
 NEWBIE

Regist.: 04/07/2011 Topics: 0 Posts: 1
 OFFLINE | m-as duce si i-as cumpara un lantisor, l-as impacheta foarte frumos si i l-as face cadou intr-o seara cand familia este reunita. Bineinteles ea va fi socata de cadoul primit. de aici vom avea o discutie foarte serioasa si cu foarte foarte mult tact, pentruca este o problema legata de influentele tinerilor din anturaj. pentruca eu am facut cadou lantisorul ... ea va considera ca este stapana pe situatie, nu se va simti constransa de cineva sa faca sau sa nu faca ceva si ea va alege in functie de indrumarile parintelui ....parerea mea
|
|
|
| 07/23/2011 4:01 pm |
 NEWBIE

Regist.: 07/23/2011 Topics: 0 Posts: 1
 OFFLINE | cred ca e incadrata gresit la probleme de etica .. sau poate avem definitii gresite despre ce inseamna etica .. si cu asta am zis destule
adrian roman .. folosesti o tactica pe care as numi-o fara sa clipesc parsiva. daca vrei sa vezi alegerea ei ii faci cadou lantisoru cand e doar ea singura, nu de fata cu toata familia. tu vrei sa folosesti familia ca o parghie, mai bine zis, ca o metoda de constrangere. ai toate sansele sa-ti atingi scopu asa.
mai bine fa-o sa se simta libera inainte sa o pui in fata alegerii. e o decizie de pastor intelept, nu de manipulator abil. |
|
|
| 07/24/2011 12:14 am |
 Moderator Senior Member

Regist.: 04/02/2011 Topics: 8 Posts: 6
 OFFLINE | Cristina, ti-ar spune ca nu stie ce s-ar intampla pe viitor, insa asta ii place acum.
Elvis, nu e chiar manipulare. Prin gestul asta poate intelege ca toata familia e dispusa sa-i accepte cererea, iar acel moment e cat se poate de prielnic unei discutii.
Etica din cate stiu se ocupa cu stabilirea valorilor morale, iar acum vorbim de etica in cadrul unei structuri religioase, care e diferita de cea generala.
Sunt curios de ce pareri mai au si altii.
Cati ati fi dispusi sa-i dati lanticul fara ca sa incercati s-o convingeti sa renunte? |
|
|
| 07/24/2011 3:55 am |
 NEWBIE

Regist.: 07/23/2011 Topics: 0 Posts: 1
 OFFLINE | E destul de delicata problema purtarii bijuteriilor! Biblia si spiritul profetic le interzic! Acum depinde de fiecare in ce fel vede el viata de religie si cum se atribuie el lui Dumnezeu! Daca el/ea crede ca Dumnezeu este un Dumnezeu al compromisului... atunci isi va pune si un lantisor... pentru ca in mintea lui "Dumnezeu va trece cu vederea!"
Stau si ma intreb... oare care mai este diferenta dintre un tanar azs si unul neazs? Oare lantisorul ala te aduce mai aproape de Dumnezeul real... sau de "Dumnezeul Placerilor"?
Nu cred ca este importanta parerea mosilor si babelor in biserica...si nu ar trebui sa fie... dar cu atat mai mult... un pastor cred ca ar putea sa-si explice frumos si logic...(mai ales ca el are o invatatura alea) de ce nu este bine sa porti asa ceva ca si copil al lui Dumnzeu! |
|
|