Fanatyk Forum

Rejestr.: 04/09/2011 Tematy: 8 Posty: 275
 OFFLINE | Angle - Scenariusz danego feudu pomiędzy wrestlerami. Może zostać zakończona w jednej walce lub po kilku.
Booker - Osoba, która pisze angle, storyline'y, układa zakończenie walki.
Pinfall,pin- Doliczenie sędziego do 3.
Finisher- Akcja najczęściej kończąca walkę-jednak nie zawsze.
Haus Show- Gala nie emitowana w TV.
Jobber- Ktoś kto musi podkładać się innym. Ma dużą passę przegranych. Walki z jego udziałem trwają bardzo krótko i raczej walczy tylko z heel`ami. Takim zawodnikiem jest Trent Barretta lub Yoshi Tatsu.
Mid-carder- Wrestler, który raczej zawsze przegrywa z Main Eventerami, jednak jest dobrze znany- takim zawodnikiem jest Kofi Kingston czy Dolph Ziggler.
Main Event- walka wieczoru lub po po prostu walka na PPV.
Push- Wrestler , który zaczyna wygrywać walki(albo już wygrywał i wygrywa je nadal) i dostaje rózne title shots, oznacza to takze wiecej wywiadów i wiecej czasu w TV. Takimi wrestlerami są: Randy łOrton(który cały swój pobyt w WWE jedzie na pushu), John Cena lub Sin Cara.
Shoot - Cos prawdziwego. Walka w której przeciwnicy maja na celu skrzywdzic sie naprawde. Shoot - to takze zachowanie sie wrestlera, które powaznie odbiega od tego, co zostalo napisane w skryptach.
Work - Przeciwność do shootu.Wszystko toczy się zgodnie ze skryptem i zostało to wcześniej zaplanowane. Przykładem może być ostatnie wystąpienie Punk`a
Tweener- Wrestler, który zachowuje się jako heel lecz publiczność go uwielbia. Przykładem może być Undertaker
Przy okazji dopowiem, że wrestling jest udawany(wyniki walk, to że ktoś jest "zły", storyline`y itp) Prawdziwy jest tylko ból. Tak więc to, że Rendi łOrton, Dżon Sina, IZikiel Dżekson, Bik Szoł, De Rok i inni terminatorzy eliminują po 5 osób jednocześnie to jest tylko po to, aby właśnie ktoś kto nie jest dobrze zapoznany z wrestlingiem mieli podnietę. Wydaję mi się, że każdy przechodził okres "Extreme Sport Channel(ESC)" i każdy przechodził tę podnietę kiedy wychodził Cena czy Orton i eliminował każdego. Ale jeżeli mam z kimś dyskutować na forum(bo ja nie wchodziłem na fora i nie wypisywałem, że: "Rey Mysterio jest naj., a Cena rozpierdoli każdego, i i jak ktoś mu zasapie na prawdziwo to rozpierdoli ich nawet jak ich będzie 5" i tego samego chciałbym wymagać od "nowych". Bo właśnie zauważyłem, że ostatnie te forum przez takie glupoty jest zaśmiecane. (bez obrazy, mówię tylko jak test). |