Facebook Türkçe Forumlar > TV, Sinema ve Dizi > Sinema
Pers Prensi : Zamanın Kumlari
Sayfa 1 / 1
Pers Prensi : Zamanın Kumlari
14.06.2010 01:24

Genç Forumcu

Konular: 7
http://www.ttcocuk.com/Assets/img/pers_hakkinda.jpg

Gizemli Pers diyarlarında geçen destansı bir macera filmi.Film Hakkında

Haylaz bir prens (JAKE GYLLENHAAL) istemeden de olsa gizemli bir prensesle (GEMMA ARTERTON) güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları’nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlerle bir yarış içine girerler. Aynı adı taşıyan popüler video oyununundan ilham alınarak hazırlanan Pers Prensi’nde bol macera, komedi, biraz aşk ve en gelişmiş özel efektler bizi bekliyor.

Film Hakkında EĞLENCELİ BİLGİLER

YÜKSEK HEDEFLER

“Pers Prensi: Kumların Zamanı”nın ilk çekim mekânı, Yüksek Atlas Dağları’ndaki 2500 rakımlı Oukaimden dağ köyüydü ve etrafı yerel Berberi topluluklarla çevriliydi. Orada çekilen zorlu sahneler için oyuncu kadrosunun kendilerini iklime alıştırması gerekliydi.

GERÇEK KUM FIRTINASI

Fas, Ouarzazate’nin dışındaki Little Fint’te prodüksiyon şiddetli kum fırtınalarıyla boğuştu. HARARETLİ

Prodüksiyon süresince Fas’ta hava sıcaklığı ortalama 38, son çekim gününde ise 51 dereceydi (Erfoud’un dışındaki Merzouga Kumulları). Fas’taki tesislerin müdürü Gregoire Mouveau’nun dediğine göre, “Pers Prensi” grubu 1.114.894 şişe su tüketti.

DİKKATLİ

Fas’taki çekim takvimlerindeki tipik uyarılar şöyleydi: LÜTFEN BUGÜN SETTE DEVEKUŞU’NA DOKUNMAYIN ya da BURADAKİ KAYALIKLARIN ALTINDA VE ÇEVRESİNDE YILANLAR VE AKREPLER OLABİLİR. DİKKATLİ OLUN.

KÖY BÜYÜKLÜĞÜNDE

Fas’ta, 800’ü yerli Faslılar olmak üzere oyuncular ve set ekibinin toplamı 1350 kişiydi. Post-prodüksiyonda çalışan 500 kişiyi de eklersek, oyuncuların ve set ekibinin toplam sayısı 1850’den fazlaydı.

FARKLI HANÇERLER

Kumların Zamanı’nın tuttuğu Hançer, film için 20 farklı modelde yapıldı; “kahraman” modeli çelikten yapılırken, dublör sahneleri için lateksten yapıldı.

DEVEKUŞU YARIŞLARI VE ROMANTİZM

“Pers Prensi” için çekilen devekuşu sahnesi dışındaki diğer tek devekuşu sahnesi bir başka Disney filmi için çekildi, 1960 çevrimi “Swiss Family Robinson.” Şeyh Amar rolündeki Alfred Molina’nın en sevdiği devekuşunu boynundan öpmesi kesinlikle senaryoda yoktu. Molina olay için şöyle demiş, “Ya gözüm çıkar ya da hoş bir anı olur diye düşündüm.”

DOĞRUDAN KAYNAĞINA GİTMEK

Filmin parkur danışmanı parkuru bizzat bulan Fransız David Belle’den başkası değil.

SİLAHLI VE TEHLİKELİ

Silah yapımcısı Richard Hooper ve departmanı: Kılıçlar, kalkanlar, mızraklar, baltalar, oklar, yaylar, sadaklar, kılıç kınları, hançerler ve Hassansin silahlarından oluşan 3500 özgün parça yaptılar.

BOLCA KOSTÜM

Film için 7000’den fazla kostüm yapan kostüm tasarımcısı Penny Rose’un gardırop departmanı, kendisi de kostüm tasarımcısı olarak çalıştığı “Pirates of the Caribbean” filmlerinin gardırobunu geçti.

Alıntıla   
Sayfa 1 / 1
Login with Facebook to post
Önizleme