AnimeTurkiye > Anime > Naruto
NARUTO Shippuuden Hakkında BilmediqiNiz SeyLer
Sayfa 1 / 1
NARUTO Shippuuden Hakkında BilmediqiNiz SeyLer
21.05.2011 02:12

Moderator
Genç Forumcu

Konular: 7
NARUTO BİLMEDİKLERİMİZ  [SPOİLER İCERİR]

•Konoha'nın başına geçen tek kadın hokage Tsunade'dir

•İtachi , katlimdan sonra naruto'nun peşine düştüğü zaman Jiraiya ile savaşacak kadar güçlü olmadığını söylüyor. Orochimaru ise İtachi'nin kendinden daha güçlü olduğunu idda etmişti. Öte yandan Orochimaru, İtachi'nin savaşmaya çekindiği Jiraiya ile ellerini kullanamamasına rağmen rahatlıkla dövüşüyordu Yani İtachi > Orochimaru > Jiraiya > İtachi gibi bir şey oldu ...

•Orochimaru , Jiraiya ve Tsunade üçlüsüne Sannin adını veren kişi, Gizli yağmur köyünün Kagesi Semender Hanzou'dur

•Kuyruklu canavarları tam olarak kontrol edebilen 4 kişi vardır. Bunlar ; 1. Hokage Hashirama , Uchiha Madara , 3.Mizukage Yagura ve Raikage'nin kardeşi Killer Bee

•İzanagi tekniği Uchiha'nın yasakladığı bir tekniktir. Kullanılınca sanılanın aksine kişi kör olmaz. Sadece kullanıldığı göz bir daha şaringan açamaz.

•Hokagelerin isimleri şu şekildedir. 1.Senju Hashirama 2. Senju Tobirama 3. Hiruzen Sarutobi 4. Namikaze Minato 5. Senju Tsunade ve geçici 5. Shimamura Danzou

•Kuyruklu Cavar taşıyıcılarının isimleri şöyledir. 1. Sakuba No Gaara 2. Yugito Nii 3. Yagura 4. Roushi 5.Han 6. Utakata 7. Fuu 8. Killer Bee 9. Uzumaki Naruto

•Bir kuyruklu yaratık dışında hiç bir yaratığın kendi ismi yoktur. Diğerleri kuyruk isimleri ile çağırılırken , bir kuyruklu Shukaku olarak bilinir

•Tüm ninjaların atası olarak bilinen Altı yolun bilgesi, ilk Rinniegan sahibi olan kişi olarak bilinir. Ayrıca ilk kuyruklu canavar taşıyıcısıdır.

•3. büyük ninja savaşının başlamasının nedeni 3. kazekage'nin kaçırılmasıdır. Aynı zamanda 3. kazekagenin cesedi Sasori'de olduğuna göre büyük ihtimalle onu kaçırıp 3. büyük ninja savaşını Sasori başlatmıştır.

•4. Ninja savaşı tüm kagelerin gözü önünde Akatsuki lideri Tobi tarafından resmen başlatılmıştır.

•Akatsuki 1'den 7 kadar olan kuyruklu canavar taşıyıcılarını yakalayıp ele geçirmiştir.

•Kakuzu'nun dövüşerek öldürdüğü kişilerin kalplerini alarak yaklaşık 115 sene yaşadığı söylenir

•Beş büyük ninja köyünden bir biri bir element üzerinde ustalaşmıştır. Örneğin Konohalılar çok iyi ateş kulanabilirken kumogakura elektirk elementinde ustadırlar.

•Şu anki köy kagelerinin İsmi şöyledir. Raikage: Killer A , Mizukage: Mei Terumi , Tsucikage : Oonoki, Kagekage : Gaara , Hokage : Tsunade

•Akatsuki'nin gerçek amacı kuyruklu canavar gücünden yararlanarak ve Ay üzerinden devasa boyutlarda Tsukuyoumi uygulayarak tüm dünyayı kontrol etmek

•Mangekyou şaringan her kullanılışta görüş yeteneğini biraz daha kısıtlar. Kişinin gözü körelmeye başlar diyebiliriz. Bundan kurtulmanın tek yolu kişinin kendi kardeşinin gözlerine sahip olmasıdır.

•Sis köyünün 7 şeytani kılıç ustalarında sadece 4 tanesi sağ kalmıştır. Yedi kılıç ustasının isimleri şöyledir ; Momochi Zabuza(ölü),Kurosuki Raiga(ölü),Houzuki Mangesu(ölü),Houzuki Suigesu(sağ),Choujiro(Sağ), Hoshigaki Kisame(Sağ), İsmi bilinmeyen(Sağ)

•Kisame'nin Samehada'sı bir kılıç olmasına rağmen kendi iradesi olan bir yaratık gibidir. Çakra yiyerek beslebir. Ve Kisame ile birleşebilme özelliği vardır. Diğer kılıçların aksine kesmeye değil rendelemeye yarar

•Sage modu kiişinin, hayvansal yöntemlerle doğada bulunan çakrayı kendi çakrası ile karışması sayesinde olur. Buda kişide görünüş bozukluğu oluşturarak , kişinin kullandığı tarzda hayvana dönüşmeye başlamasına sebep olur. Buna göre Kisame ve Orochimaru'da Sage modunu kullanmış olabilirler

•Amaterasu ateşi bile yakabilen bir siyah ateştir. Söylenilenlere göre yakamayacağı tek şey saf enerjidir.

•Susano'oyu, daha önce Amaterasu ve Tsukuyoumi kullanmış şaringanlar uyandırabilir.

•İtachi ve Minato'ya göre 16 yıl önceki Kyubi saldırısının ardında Uchiha Madara bulunmaktadır. Tobi ise Kyubi saldırısının sadece doğal bir felaket olduğunu idda etmektedir.

•Edo tensei ölülerin diriltebilen bir tekniktir. Ama diğer çağırma tekniklerinin aksine kişinin kendi kanıyla değil, başkalarının bedenini bedel olarak kullanır. Bu yüzden yasaklanmış bir tekniktir.

•Normal hallerde Naruto'nun çakrası çocukken bile Kakashi'den kat kat daha fazladır. Fakat kyuubi'nin çakrası onunki ile karışığı için kullanması daha zor oluyor.

EMEGE SAYGI ++++
................
D£ATH - ANG£L
Alıntıla   
21.05.2011 06:00

Acemi Forumcu

Konular: 0
ellerine sağlık !!
Alıntıla   
21.05.2011 06:15

Acemi Forumcu

bazılarını biliyodum saolasın
Alıntıla   
21.05.2011 10:11

Moderator
Genç Forumcu

Ne Demek  Konu Güncel
................
D£ATH - ANG£L
Alıntıla   
21.05.2011 12:41

Acemi Forumcu

Originally Posted by Kamran Turan:
•Konoha'nın başına geçen tek kadın hokage Tsunade'dir.....
*zaten konoha'nın 5 tane hokagesi var
animeyle güncel giden.biride kadın
olsun neolacak . herşeyin
istatistikinimi tutacaz yani? yok ama kardeşim kadın hakları var bu ülkede dersen susarım tırsarım söyle bağıra bağıra belirtmezsen haklarını yersin ,üstüne basman lazım ille.
naruto kacgunde bir ramen yiyor?
yalnızca pazar gunleri yemiyor bunu biliyormuydunuz? gibi bisey oldu)
6.Danzō Shimura
7.kakashi (kısa bir sureligine)
8. tekrar tsunade

* efenim yanlış çeviri yada eksik çeviriden kaynaklanan bi > < (büyük küçük ) ikileminde kalmışsınız.
itachi jiraiya kadar güçlü olmadığını söylemiyor. yani denk güçler oldugunu düşün yada yeterince güçlü olduğunu.
karşılaşmak istemezsin tabiki.
* bence itachi dizinin en karizmatik ve en güçlü karakteriydi. yani sırf orochimaruyu cıkartacam die öldürdüler
adamı, nedeni güçlü karakterlerin çatışması ve bazılarına son verilmek istenmsi haliyle. sasukenin abisi tabi
bide ondan öldü asıl karakter altta kalmasın die.
*sage modu( nasıl bi hayvansal yöntemmis bu yafu nie hayvansal
yazdınki?zaten bitkiler ve hayvanlar var sadece.hepimiz hayvanız yani. yok sen bitkisin
ve bitkilerin forumu mu bu yoksa?çakra karışmasıymış yafu az ingilizce
öğrenin ingilizce izleyin şu animeleri. yorumlayın kafanızda bazen anlatmak
istedigini bi cumle ile çeviremiyorlar haliyle.kisame ve orochimarunun teknikleriyle
hiç alakası yok.
kurbaa amcalar ,jiraiya amcam kullanıyor bide tek kullanan şimdi
naruto.
jiraiya tam uzman bile degildi bunda(imperfect sage mode die geçiyorkaynaklarda.)
ama ilerleyen bolumlerde narutonun sage modu  nasıl otturecegini goreceksiniz
(!!! jinchurili form ve sage modun bir karışımı oluyor bu. nagatonun cok
yakından bile kontrol edemedigi bir güç.!) çok başka bi forma bürünecek. ve
mangasında pek bir ipucu vermedi yada ben cok sey bekliyorum bilmiyom.
*narutonunn çakrası kakashininkinden fazla degildi efendim cocukken. kyuubi
sayesinde biseyler patlıyordu arasıra.
* bisuru bakmam gereken şeyler var yazdıgın, nesem iyi olmus yinede cok
kaptırma kendini haaa
hayvansallaşma sonra  taş olursun.
elege saygı
(http://naruto.wikia.com da çok ayrıntılı bir şekilde yazıyor ing niz yeterliyse arkadaşlar.
cok merak ettiginiz bisey olursa çeviremiyorsaniz sorun anlatabilirim isterseniz.)

Alıntıla   
21.05.2011 13:24

Moderator
Genç Forumcu

NARUTONUN SİTESNDEN ALDM DAHA NEYN LAFINI YAPIORSN ADAMLAR YANLISMI YAZICAK İLLA BİŞİ BULUP YUZUMUZU KARA CIKARCANZ BUNU JAPONCADAN TURKCEYE CEVIRDM HALA DİOSN YANLIŞ SAYGI DENE BİŞEY YOK...
................
D£ATH - ANG£L
Alıntıla   
21.05.2011 14:16

Acemi Forumcu

arkadaşım bak aldığım siteyi yazdım sana. ansiklopedi gibi aç oku hatta ansiklopedi(kaynagına kadar yazıyor.! aç bak bakim senin siten gibi çocuk yorumlarındanmı yoksa kaynaktanmı yazıyor.). japoncan kıt yada turkçen.
senin güzel siten İtachi > Orochimaru > Jiraiya > İtachi sıralamasını yapmış bikere bi bozukluk var sanki sitende.(çocuklar yorum yapmış sende inanmışsın.)
dikat ettiysen birsuru birşey yazmışsın. ben sadece 3 tanesini düzelttim ,dierleride  yorum (tam bilmediklerime dokunmadım bile ! araştırma ihtiyacıda hissetmedim ,ama baksam kesin yalnış bulurdum.),sage modu yalnış acıklamıssın ,
sıralama sorunun sitende var sorun sende degil , efenim narutonun çocukluk çakrası kakashinikinden çok olamaz. kjuubiininki ile karıştırıorsun.
az daha büyü japoncan gelişsin. teşekkur et duzelttim diye.millete yalnış bilgide verme .
yorumunun sonuna "gibi bişey oldu sanki" dersen duzeltme ihtiyacı hissederim.
sanki anan japon baban turk  , anadilin gibi japonca biliyon.gidiyon geliyon zırtbırt, karakter destigi bile yoktur belki pc 'inde
de get suşi ye sen.fukushimadan etkilenmis senin siten.
Alıntıla   
21.05.2011 14:32

Moderator
Genç Forumcu

Bn JAPONCA BİLİORM DEMEDİM MADDELER JAPONCAYDI SÖZLÜK İLE CEVIRDM SORN BN DeqiL DoqRu O Itachi > Orochimaru > Jiraiya > Itachi OnLar AnLık Dedikleri Şeylerdir [Itachi Katlimdan sonra naruto'nun peşine düştüğü zaman Jiraiya ile savaşacak kadar güçlü olmadığını SöylüyoR]
SAGE Modundada 1 KELİME FAZLA YAZMISZ COK BUYUTMUSSN...
................
D£ATH - ANG£L
Alıntıla   
21.05.2011 14:48

Acemi Forumcu

biraz geyik katmak istedim olur bole seyler.yani kaynak gostererek yazıyorum lutfen bak bidahakine nasıl bi siteymis&kaynakmış diye olurmu? o sitede yorumda yok ayrıca.referans veriyor hep.
yani niyetim seni kırmak  yada bozmak degildi.
bişeyi duzeltmek kötü bisey yapmak degildir. hmm  diyip bakarsın kaynagima. doyguymus tesekkurler iyiki duzelttin yada bak sen yalnıs anlamıssın bole yazıyor diyebilirsin. tartışır dogrusunu buluruz. forumun amacıda budur zaten.
itachi son savaşında öldü yok yere, ki ozamana kadar herkesle dalga gecer gibi karşılasıyordu. ilk yorumumdaki gibi.en sevdiğim karakterdi
hatırlamıyorum o dedigin sahneyi pek. nesem
see ya !!
from Rome
sorularınız olursa araştırıp cevaplayabilirim hala
Alıntıla   
21.05.2011 14:51

Moderator
Genç Forumcu

ewT Saolasn qeNede Kaynak İcin
................
D£ATH - ANG£L