Strona 2 / 2 1 - 2 « previous
Najlepszy finisher
07.09.2011 06:10

Uczestnik Junior

Rejestr.: 09/07/2011
Tematy: 0
1. Tombstone Piledriver - Bardzo widowiskowy i groźny bo robiony z podskoku.

2. Punt Kick - Kopniak w głowę do widowiskowych nie należy ale na pewno bardzo groźny i chamski, mało pomysłowy i ogólnie z dupy ale jest na drugim miejscu bo jest bardzo niebezpieczny dla przeciwnika.

3. Pepsi Plunge - Kiedyś stosowany przez cm punka ale bardzo rzadko. Zapewne zabroniony przez WWE. To właściwie pedigree Triple H tyle że robione z wysokości.

4. Sweet Chin Music (HBK) / Trouble in Paradise (Kofi) - Nie no wysoki kopniak w twarz boli. Ten Kofiego dodatkowo z obrotu.

5. GTS - Kolejny finisher punka. Walnięcie głową o kolano nie należy do najprzyjemniejszych.

6. Chokeslam - mój ulubiony finisher. Wszystkie jego odmiany są dość widowiskowe. Zrobiony w odpowiednich warunkach (np. z wysokości, na stół etc) staje się nieprawdopodobnie dewastujący.

7. Air Borne - finisher Evana Borne'a należy zapewne do jednego z najbardziej widowiskowych i niebezpiecznych w WWE ( aż dziwne że go nie zabronili, robią tak z niemal każdym ruchem przy którym jest wyższe niebezpieczeństwo). Dlaczego na 7 pozycji? Bo odnoszę wrażenie że wykonujący robi sobie większą krzywdę niż ją zadaje.

8. Stone Cold Stunner - Steve Austin i 80 % na złamanie przeciwnikowi nosa

9. Pedigree - Triple H. Może to nie Pepsi Plunge ale i tak robi swoje.

10. Skull Crushing Finally - aż dziwne że taka ciota jak Miz robi taki niebezpieczny finisher. Źle wykonany może zrobić dużą krzywdę.

I na dodatek jeszcze kilka najbardziej zjebanych

1. Pierwsze miejsce wędruję do Johna Ceny i jego FU. Finisher nudny jak zawodnik który go wykonuje i praktycznie nie jest w stanie zrobić większej krzywdy chyba ze przeciwnik spadnie na kanciaste podłoże, szkło czy inne niebezpieczne elementy. Dlaczego? Ano dlatego bo upada poziomo całymi plecami. W ten sposób odczuwalny ból jest znikomy, Można nabawić się co najwyżej mdłości od nagłego zawirowania.

2. RKO- widziałem wyżej że uważany za niebezpieczny. Trochę prawdy w tym jest no ale przyjrzyjcie się. Przeciwnik zapiera się rękoma przy lądowaniu i uderzenie w matę głową jest słabe. Rzadko zdarza się że uderza twarzą w rękę Ortona co już wtedy jest gorzej. Podobnie jak zresztą każdy finisher wykonany błędnie może zrobić krzywdę.

3. Spear - ludzie co wy w tym widzicie. Dewastujący jest wtedy gdy wylądujemy plecami i głową w narożnik a tak to zwykłe popchnięcie z rozpędu. Gdyby przeciwnik zaparł się nogami wykonujący wbijając mu się w brzuch nie oderwałby go od ziemi także żeby to działało przeciwnik musi pomóc wykonującemu i odskoczy w chwili uderzenia bądź luźno stać. Ponadto Big Boot wykonany w odpowiednim momencie zdewastuje ale wykonującego.

4. 619 - ten ruch inaczej się nazywa ale nie chce mi się go szukać. Ogólnie byłby fajny i mogący zrobić krzywdę, gdyby tylko taki słabiak jak Rey Mysterio potrafił go poprawnie wykonać.

5. Batista Bomb - Oto przykład jak można spieprzyć całkiem dobry ruch. Power Bomby praktycznie nie nadają się na finisher chyba że robione z wysokości czy na niebezpieczne podłoże. To co Batista próbował wykonywać było po prostu komiczne.
10.09.2011 14:28

Uczestnik Senior

Rejestr.: 05/05/2011
Tematy: 2
a pamietacie finisher jeffa harrdego? i like it

14.09.2011 13:30

Uczestnik Junior

Rejestr.: 09/07/2011
A pamiętam. Swanton Bomb. O ile wykonany z dużej wysokości robił wrażenie o tyle z samego narożnika był do dupy
18.11.2011 18:34

NOWICJUSZ

Rejestr.: 07/05/2011
10.Dolph Ziggler - Zig Zag. Moim zdaniem bardzo widowiskowa akcja i może źle wykonana zrobić krzywdę
9.John Cena - Attitude Adjustment. Nic specjalnego niby ale jak ktoś po biegnie i wtedy wykona ten finisher to wydaje misie że poczuje
8. C.M Punk - G.T.S bardzo bolesny finisher ale jak oglądam walki z Punkiem to wygląda jakby źle go wykonywał
7.Dolph Ziggler - Sleeper hold. Może mało widowiskowy finisher ale bardzo skuteczny
6.Christian - Kill switch. Bardzo trudno go wykonać ale głowa przeciwnika może bardzo ucierpieć
5.Triple H - Pedigree. Aż mnie zdziwiło że na forum mało jest o tym finisherze moim zdaniem istnieje duże prawdopodobieństwo  po tej akcji kończącej zobaczyć krew przeciwnika Triple H
4.Alberto Del Rio - Cross Armbreaker. Akcja wzięta z MMA bardzo bolesna prawię wszyscy od razu odklepują
3.Undertaker - Hell's Gate. Nie mogło tego wrestlera zabraknąć a ta dźwignia praktycznie nie możesz się wydostać z tej dźwigni nie ma ucieczki
2.Randy Orton - R.K.O. Cała piękność wrestlingu w jednej akcji przepiękna akcja brak słów
1.John Cena - STF.Wiem że nie wymieniłem finishera np.Miz-a,Shawna Michaelsa,czy Tombstone piledriver Undertakera,Ale moim zdaniem dobrze założone STF to najlepsza dźwignia z całego WWE i wielki plus dla ceny że sam wymyślił a nie zmałpował i ta akcja jest najlepsza z całego WWE
Proszę nie pisać o błędach ortograficznych bo gdy robiłem ten wpis na forum to było puźno w nocy ale zachęcam do komętowania mojego wpisu
04.01.2012 12:18

NOWICJUSZ

Rejestr.: 01/04/2012
Tematy: 2
1.Tombsotne pildriver - Undertaker jest to akcja po której już nikt nie wstaje
2.F-5 Brock lesnar bardzo fajne zakręcenie w głowie zawodnika
3.STF-John cena duszenie z tego raczej się nie da wyjść chyba ze jakimś cudem złapie za liny
4.RKO-Randy orton
5.Batista boomb-Batista
6.spear -edge & Bill goldberg
7.World Stronges Sleam - Mark Henry
8.GTS- Cm Punk
9.Brouge Kick - Sheamus
10.Sweet Chin Music - HBK

06.01.2012 08:38

NOWICJUSZ

Rejestr.: 06/10/2011
1. Sweet Chin Music by Shawn Michaels ~ Widowiskowy i skuteczny finisher.
2. Jackknife Powerbom by Kevin Nash ~ Przy tym finisherze bardzo łatwo o kontuzję , spada się na szyję .. auł !
3. TKO/619/Dream Street by Alex Rilley/Rey Mysterio/Ted Dibiase ~ Ciężko mi się było zdecydować więc wybrałem te 3. TKO - lepsza wersja RKO 619 - Idzie przy tym złamać nos np. Cody'iemu DS - Dobry bottom
6. Chokeslam
7. Edgucator
8. Spear
9. Cold Stunner
10. The Jackhammer
Strona 2 / 2 1 - 2 « previous
Login with Facebook to post
podglądu