Sayfa 1 / 1
Muhtarlık Seçimi
08.03.2012 05:27

Administrator
Gelişen Forumcu

Konular: 13
Köyümüzle ilgili bazi anilar yasanmis birer fikra gibidir.Musa Camur, köyümüzde yillarca muhtarlik yapmistir,karsisina ya aday cikmaz yada zayif bir aday cikardi,her seferinde yine muhtar secilirdi.Bir ara muhtarlik secimi bayagi iddali geciyordu, cünkü karsisina güclü bir aday cikmisti,bayagida destekcisi vardi,kimmi diye merakmi ediyorsunuz,Ali Riza Bilgendi tabi.Öyleki secim baslamadan önce kulis calismalarinda zamam zaman tartismalar hatta kavgalar ciktigi bile oluyordu.Bizim mahallenin kadinlari korkularindan suya gidemez olmuslardi.Suya giden kadinlar havuza basiliyordu.Gün geldi, secim icin oy kulanmaya okul yoluna dogru yürümeye baslanmisti.Köylüler birer birer geliyor, oylarini kullaniyor ve evine dönüyorlardi.
Secim sonuclarini tahminde bulunanlar, herkes benim destekledigim aday kazanacak diyordu.Saat 17 00 de sayim baslar,oylar tek tek sayilmaya basladi.Saatler ilerliyor ve sonuclar aciklanmak icin hazirlik yapilmaya basladi.Bu arada sonuclar evlerdede merak konusu olmaya baslamisti.Kasim aga gilin evinde bayagi komsular toplanmisti.Kasim Aga yaninda bulunan Bikköge sesleniyor,Bekir aga hele gitde sonuclar ne oldu, der.Bikkög okul yoluna revan olur,saat 10 00 civaridir.Secim sonucunu ögrenir, sevinerek okuldan asagi dogru alkis cala cala yürür.Sonuclar aslinda belli olmus ve Ali Riza secimi kaybetmistir.Traftarlari oldukca kizgindir.Ates Kaya ve cocuklari ,gelini Tügsüz gilin evinin yaninda duruyorlardir.Bikköglerlede kavum hisim olmuslar.Sevinerek gelen Bikkögün üzerine cullanirlar ve dögmeye baslarlar,kafa göz demeden vururlar, bir ara Bikkög söyle bir bakar, bir de ne görsün kendisini dögenler kavumlaridir,Ates kayayi görür,karanlikdan beni tanimadilar herhalde diye düsünür ve seslenir,ula atas aga ben Bikkög Bikkög der.Atas Agada zaten bizde seni bekliyorduk der ve vurmaya devam ederler,kavumluk hisimlik para etmemistir.
Alıntıla   
Sayfa 1 / 1
Login with Facebook to post
Önizleme