| 12/13/2012 1:40 pm |
 Junior Member

Regist.: 12/11/2012 Topics: 5 Posts: 1
 OFFLINE | Pirmā lieta ar ko sākt - ieskaties: http://www.esfondi.lv un padalies ar citiem, kā ir veicies.
Projektu pieteicējiem
Lai ideju sekmīgi realizētu 2007.-2013.g. plānošanas perioda ES fondu projektā, jāievēro šada soļu secība:
-
Veiksmīga projekta sākums ir laba projekta ideja!
-
Iepazīšanās ar ES fondu aktivitāšu/apakšaktivitāšu sarakstu ES fondu aktivitātes un projekti vai aprakstiem Darbības programmas papildinājumā sadaļā Saistošie dokumenti (īpaša uzmanība jāpievērš informācijai "Finansējuma saņēmēji" aktivitātes/apakšaktivitātes aprakstā. Lai varētu pretendēt uz ES fondu finansējumu, interesentam ir jāatbilst kādam no aktivitātes/apakšaktivitātes aprakstā nosauktajiem finansējuma saņēmējiem.)
-
Papildu informāciju par projekta idejai izraudzīto atbilstošo ES fonda aktivitāti/apakšaktivitāti un konsultāciju par to, vai projekta ideja ir atbilstoša izraudzītajai ES fonda aktivitātei/apakšaktivitātei, iespējams saņemt ES fondu aktivitātes un projekti norādītajā (vai Darbības programmas papildinājuma sadaļā "Ieviešana" norādītajā) atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē.
-
Jāseko līdzi informācijai attiecīgās atbildīgās iestādes mājas lapā par projekta idejai izraudzītās atbilstošās ES fonda aktivitātes īstenošanas MK noteikumu izstrādes gaitu.
-
Pēc 4.solī minēto MK noteikumu apstiprināšanas noteikumi tiek publicēti atbildīgās un sadarbības iestādes mājas lapā. Visiem interesentiem ir 1 mēnesis laika, lai rūpīgi iepazītos ar noteikumiem, kuros ietverti gan projektu atlases kritēriji, gan projektā atbalstāmās darbības, gan projektu īstenošanas laiks u.c. projekta iesniedzējam būtiska informācija. Šis ir laiks, kurā interesents var uzdot neskaidros jautājumus sadarbības un/vai atbildīgajā iestādē. Tikai pēc viena mēneša sadarbības iestāde uzsāk projektu pieņemšanu līdz noteiktam datumam.
-
Noteiktajā laikā atbilstoši MK par attiecīgās ES fonda aktivitātes īstenošanu pievienotajam pielikumam – projekta iesnieguma veidlapai – sagatavotais projekts jāiesniedz sadarbības iestādē.
-
Vērtēšanas komisija izvērtē saņemtos projektus, tiek pieņemts lēmums par apstiprināmajiem un noraidāmajiem projektiem, par lēmumu tiek informēti visi projektu iesniedzēji.
-
Sadarbības iestāde slēdz līgumu ar apstiprinātā projekta iesniedzēju par ES fonda projekta īstenošanu.
-
Projekta īstenošana saskaņā ar līguma nosacījumiem.
Papildus informējam, ka informācija par atvērtajiem projektu konkursiem tiek publicēti sadaļā Konkursi -> Projektu konkursi.
Tāpat interesentiem iespējams sekot līdzi indikatīvajam ES fondu aktivitāšu ieviešanas laika plānam par periodu no 2009.gada 3.ceturkšņa līdz 2012.gada 2.ceturksnim sadaļā ES fondu aktivitāšu kalendārs.
 |
................ BR
Jānis Pumpurs
|