Biyoloji Günlüğü Forum > Ekoloji ve Çevre Bilimleri
Kırsalda çalışan köylümüzden okullarda okuyan öğrencilerimize kadar herkesi üretmeye teşvik etmeliyiz.
Sayfa 1 / 1
Kırsalda çalışan köylümüzden okullarda okuyan öğrencilerimize kadar herkesi üretmeye teşvik etmeliyiz.
29.06.2011 05:07

Acemi Forumcu

Konular: 3
İnsanlığın ortaya çıkışından günümüze kadar geçen zaman içerisinde, atalarımızda böyle davranmış olsalardı bizim şu an dünya diye ifade ettiğimiz yaşam alanımız olmayacaktı. Tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar yaşanılan zamana baktığımız da toplumu ayakta tutan temel dinamiğin üretim olduğunu görüyoruz. Dünyanın gelecekteki bekçileri olarak gördüğümüz gençlerin, yaşam tarzları ve hayata bakış açıları artık insanları korkutacak boyutlara ulaşmıştır.
Üretim olmayan bir toplumda doğal olarak her şey bir süre sonra tükenerek yerini yapay ürünlere ve beraberinde sağlıksız gelişen bir topluma bırakacaktır. Toplumsal hayatı göz önüne alırsak zamanını tüketmeye adamış bir toplum yapısı karşımıza çıkmaktadır Yüksek öğrenim kurumlarından mezun olmuş gençlerimiz dahi işsizlik gibi bir sorun neticesinde bizim tüketici toplum adını verdiğimiz alanlarda saf tutmaya başlamışlardır. Sorun sadece işsizlikte değil tabi ki. Ne yazık ki ezberci eğitim sistemi de büyük bir sorundur ve insanları üretmeden uzaklaştırmaktadır. İlköğretimden süregelen ezberci eğitim sistemi üniversitede de devam etmekte ve sonuçta üretemeyen, tüketici, kısır bir döngü içinde hayatlarını sürdüren insanlar yetişmektedir ve bu insanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Araştırmaya yönelik bir eğitim anlayışı ile gençlere biraz daha beceri kazandırılmış olacaktır. Özellikle üniversitelerdeki gençlere daha çok araştırma imkânı sağlanırsa eminim ki üreten toplum hayallerine daha erken sürede kavuşabiliriz.
              Peki, bu sorunun önüne nasıl geçmeliyiz? Neler yapmalıyız? İnsanlarımızı üretmeye nasıl teşvik etmeliyiz? Bu soruları çoğaltmak mümkündür fakat yapılanlar kısıtlıdır. Bir kerede bazı şeyleri değiştirmek mümkün değildir. O halde bazı uygulamaları yavaş yavaş hayatımıza sokarak insanlarımızı üretmeye teşvik edebilir ve böylelikle zamanla üreten bir toplum yaratabiliriz. Kırsalda çalışan köylümüzden okullarda okuyan öğrencilerimize kadar herkesi üretmeye teşvik etmeliyiz. herkese kendi alanıyla ilgili çeşitli üretme yöntemleri öğretilerek insanları harekete geçirebilir üretmelerine yardımcı olabiliriz.
Alıntıla   
Sayfa 1 / 1
Login with Facebook to post
Önizleme