Makyaj İle İlgili Her Şey > TEN MAKYAJI > Makyaj Sabitleyici
Ev Yapımı Makyaj Sabitleyici
Sayfa 1 / 1
Ev Yapımı Makyaj Sabitleyici
04.07.2011 08:25

Administrator
Gelişen Forumcu

Konular: 19
Pek çok pahalı markanın makyaj sabitleyici, nemlendirici spreyleri mevcut. En ünlüsü MAC Fix+'ı ele alalım dedim. Gittim sitesine içeriğini okudum o da ne mineralli su, salatalık suyu, yeşil çay, gliserin vs var içinde. E buna 40 tl vermeye değer mi? Ben de değmez dedim sizler için kolları sıvadım...

İhtiyacımız Olan Malzemeler:
Mineralli Maden Suyu (Soda Değil)
Gliserin
Salatalık Suyu
Boş Spreyli Şişe

Sırayla maden suyunu, 15 damla gliserin ve 1 salatalık suyunu şişemize boşaltıyoruz. Sıcak suda yeşil çay demleyip onu da katın veya gülsuyu koyan da var fakat ben böylesini daha çok seviyorum. Maden suyunun gazı çıkana kadar 1 saat kapağını açık tuttuktan sonra ev yapımı fix+ hazır.

Kullanmadan önce iyice çalkalayıp yüzümüze sıkıyoruz. Şimdi diyeceksiniz iyi hoş da gerçekten işe yarıyor mu? Evet yarıyor.
Öncelikle hiçbir zararı yok. Mineraller cildinizi besliyor, salatalık suyu da öyle... E içindeki gliserin zaten nemlendirici özellikli ve neredeyse her kremde var. Zaten makyajınızı sabitleyen de o.
Gece yatarken, sabah kalkınca, makyajdan önce nemlendirmek için, makyajdan sonra makyajı ciltle bütünleştirmek için kullanabilirsiniz. E hiçbir yan etkisi yok maliyeti de en fazla 4-5 TL. Daha ne olsun.

http://kozmetikdosyasi.blogspot.com/
Alıntıla   
Sayfa 1 / 1
Login with Facebook to post
Önizleme