ФотоФОРУМ Freezone > ФотоФорум freezone КЛУБЪТ
Абе как избирате нещо?
Page 1 / 1
Абе как избирате нещо?
02/23/2013 11:41 am

Administrator
Forum Addict

Regist.: 02/20/2013
Topics: 7
Импулсивно и първото или четете гледате (аз фотоапаратите ясно тях не ги коментираме :-)) не само за покупки, а за всякакви неща. Е сега например за Фейсбук логина за единия форум, те 1000 плъгина или модула, вместо да грабна първия и да го инсталирам, аз ровя чета, не е гаранция, че ще избера най-добрия де но.... айде за другия то само едно решение имаше и си я предлагаха на оргиналаната страница, нямах голям избор.
Със почти всичко останало съм така, примерно като купувах пералнята сигурно две седмици се рових, четох, обикалях.... но както казах не става въпрос само за покупки де :-) Та я кажете вие как правите?
Ооооох да взема си направя един омлет или яйца на очи, че нещо прегладнях :-)
................
Myth
02/23/2013 12:03 pm

Junior Member

Regist.: 02/21/2013
Topics: 0
Едно време ги учихме тия модели на поведение при избор (за покупка обикновено). Та там имаше некви психологически модели.

Аз когато става въпрос за нещо техническо или мнооого скъпо, чета и търся по всякакви начини информация, за да взема решение. За обикновени неща съм импулсивна и решавам на момента. Имам една позната дето все ме кани да ходя с нея по магазините щото не може да реши сама. И например е премерила 5 поли и казва - "Ами ...не знам. Ще си помисля". Направо ме хвърля в оркестъра с това изказване. Кво ще си мисли не разбирам.

Ти явно си от аналитичния тип хора.
02/23/2013 12:18 pm

Senior Member

Абсолютно импулсивно, домашната техника се купува в момента в който се скапе старата от най близкия магазин,
................
Патаран
02/23/2013 12:23 pm

Administrator
Forum Addict

@Alba Luna Де да знам аз обикновенно отивам в магазина когато имам нужда от нещо,  а не просто на покупки. Имам нужда от тениски отивам и си избирам 1, 2 колкото сум преценил или имам възможност, имам нужда от дънки отивам и си купувам, като знам точно какви дънки искам обикновенно (като модел) там не се и чудя много.
Хм обаче за някои неща пък примерно чантичка, кожена еййййй все не ми харесват и неми харесват оная голяма, тая малка, другата няма достатъчно отделения.... ама да за техники и за това как да направя нещо, чета доста.
Примерно вкъщи като правя ремонт малеееей пък каква шпакловка да ползвам пък как се слага гипскартон, пък за покрива, пък мембрани, керемиди.... За инструменти като купувам същата работа то едно четене... освен ако не съм решил да ми на евтинджос де :-)

П.П. Хм кой казва, че си била скучна? :-) Че и хубава
................
Myth
02/23/2013 12:31 pm

Senior Member

Преди няколко години се наложи да закарам майката на един приятел до болница в София и докато чакаме изследванията купих нов  жип    
................
Патаран
02/23/2013 12:42 pm

Administrator
Forum Addict

Originally Posted by Петър Спасов:
Преди няколко години се наложи да закарам майката на един приятел до болница в София и докато чакаме изследванията купих нов  жип    

................
Myth
02/23/2013 12:42 pm

Junior Member

Патаран - браво. И аз мога така стига да имам парите де

Myth -  за тениските и аз съм така. Не обикалям по магазини изобщо. Но понякога ми хваща око нещо на някоя витрина. А и като се видя с приятелки обикновено забърсвам по нещо.
02/23/2013 12:47 pm

Senior Member

Topics: 1
Петре Бързаков, понякога ако е по клинична пътека сичко това с жената може да продължи и три месеца, та... си е дълго време за мислене на жип.

Иначе и за мисля, гледам, чета етикети, пробвам, вадя, меря, докато продавачите скърцат със зъби и нокти...

И купувам, обичам да избирам.

Но на място каквото видя - по тоя водовъртеж се пускам,
иначе в даден ден реша ли точно нещо да търся, ако ми дотрябва - е не става,
първото взето набързо все нещо куцо се оказва, и след пет дена виждам из друг магазин разкошното точно нещо...
................
Niagara
02/23/2013 12:49 pm

Senior Member

Topics: 4
6 месеца си търся летни маратонки и днес най-накрая се сдобих с едни Salomon-ки.
................
GOGZY
02/23/2013 1:12 pm

Junior Member

Верно ли бе? Аз колата си купих мислейки 2 месеца, а апартамента - 10 дни.
02/23/2013 1:18 pm

Senior Member

Topics: 4
Мда. Бех си купил едни Адидаски и кат ми заспаха на крака, 4 години ги разкатах, нема зиме, нема лете. И след тях нищо не може да ми хареса. Та до днес

П.п.: Ксантията си я купих за два дни. Първия да върна Фиестата на вторични, втория да си купя нея
................
GOGZY
02/23/2013 1:26 pm

Senior Member

ПРОБВАМ
................
MayFlowerBg
https://www.facebook.com/maya.lyubenova.1?ref=tn_tnmn
http://mayalyubenova.wix.com/maya-lyubenova
02/23/2013 1:28 pm

Junior Member

На мен ми писна. Преди искаш чук - купуваш чук. Сега 50 вида, интернет, форуми, ровиш 3 месеца и накрая късата клечка.

Писна ми. Отивам, взимам нещо което ми грабва окото и това е.
Ще се занимавам с глупости
................
Uve_Smotanson
02/23/2013 1:33 pm

Senior Member

станаха 8 години откакто карам жипа и не мисля да го сменям, или имам късмет или усет към техниката - мног рядко ми се чупи нещо, обикновенно като ми омръзнат джаджите ги давам на децата да ги довършат  
................
Патаран
Page 1 / 1
Login with Facebook to post
Preview