IN4IT > פורום רפואה
מבחן נורא אחד - מה דעתכם?
Page 1 / 1
מבחן נורא אחד - מה דעתכם?
03/23/2011 7:57 am

Administrator
Junior Member

Regist.: 03/22/2011
Topics: 3
אולי בשביל להכין את החדשים, או אולי רק בשביל לפרוק את העצבים, רציתי לשתף אתכם במבחן נורא אחד שעברתי.

עשיתי מבחן שמורכב משני חלקים, הראשון בכתב ולאחר מכן השני בע"פ. לאחר שהחלק הראשון עבר בהצלחה, הגעתי לבע"פ. מספר חברים הזהירו אותי שהפרופסורית, בהיעדר מילה מתאימה יותר, פסיכית על כל הראש, אך אני נוטה להתעלם מאזהרות כאלה. אני פטליסט, ויהיה מה שיהיה.

המבחן בע"פ החל בשעה שתיים וחצי בצהריים. הייתי הראשון להבחן מול שני פרופסורים, כשהפסיכית מובילה את הבחינה. ישבתי מול שניהם במשך שעה וארבעים וחמש דקות (!!!), כשבמהלך הבחינה הפרופסורית משגרת כלפי וכלפי הכיתה מגוון רחב של קללות, פשוט קללות ("מטומטם", "בור" וכדומה), לא הצלחתי להבין את השאלות שלה, לא הצלחתי להבין מה היא רוצה ששאני אסביר, והפרופסור השני יושב לידה ומצחקק. בארבע ורבע אחה"צ הבחינה שלי הסתיימה, כשאני בסופו של דבר עובר את הבחינה בהצלחה. הפרופסורית חותמת לי על הפרופסור, נעמדת וקוראת בקול גדול שהיא לא מוכנה לבחון יותר סטודנטים זרים לאותו היום, ושאם יש בכיתה עוד זרים שילכו הביתה ויחזרו ביום אחר.

עכשיו, אני כבר לא ילד קטן, ועברתי פה כבר יותר מבחינה אחת, אך בכל זאת - לא ניסיתי להעמיד את הפרופסורית במקומה. אני גם לא הולך להתלונן עליה. אני לא יודע בדיוק למה, אבל יותר מהכל אני מתאר לעצמי שזו ההבנה שאנחנו באיטליה, הפרופסור פה הוא חצי אלוהים ולמילה של סטודנט אין כל משמעות. אני יודע שלתלונה שלי לא תהיה כל משמעות או השלכות כלפי הפרופסורית.

אני לא רוצה להפחיד את החדשים, בכלל לא. רוב הפרופסורים ממש בסדר ורוב המבחנים בע"פ בהחלט משקפים את רמת הידע שלך. רק תדעו למה אתם מגיעים ותדעו בשהמערכת כאן, לצערי, רחוקה מלהיות מושלמת.

מה אתם הייתם עושים במקומי?
03/23/2011 4:59 pm

NEWBIE

Regist.: 03/23/2011
Topics: 0
באיזה אוניברסיטה אתה לומד?
03/23/2011 5:43 pm

Administrator
Junior Member

אוניברסיטת פאביה, אבל כפי שכתבתי - אין מה להיבהל, היא באמת פרופסורית לא מייצגת

רובם המכריע של המבחנים מתנהל בצורה הוגנת, שלווה וקצרה הרבה יותר  

03/27/2011 11:56 am

NEWBIE

Regist.: 03/27/2011
Topics: 0
אני בדיוק כמוך הייתי שותקת...גם לי היה מועד ב' זוועתי השבוע בסוציולוגיה מבחן של 33 שאלות אמריקאיות ובו אנו נשאלים מי מת מי חי כמה ילדים ואחים היו לו ומה "לא" היו התאוריות שלו...הפרופסור עצמו עוזב את האוניברסיטה בסוף השנה כי סילקו אותו בגלל שהוא מורה גרוע אבל משום מה אנחנו עדיין עושים את הבחינה המטופשת שלו...
בדומה אלייך אני פשוט לומדת את השטויות שנשאלות ושותקת, זה נכון שברוב המקרים המורים נורא נחמדים והם בסדר אבל לפעמים יש פשוט מקרים ממש מוזרים...
03/27/2011 12:06 pm

Moderator
Junior Member

Regist.: 03/23/2011
Topics: 4

כדי להרגיע אותך ואת החדשים אני אביא דוגמה אחרת.
מבחן בהיסטולוגיה. המרצה הוא מרצה משוגע במובן הטוב של המילה. בן 300 ויודע להשתמש במחשב יותר טוב מרוב הילדים בכתה. במשך חצי שעה דיברנו על ההיסטוריה של הרפואה ועל כמה שהרמב"ם והיהודים בכלל השפיעו על התפתחות הרפואה והמדע בעולם. לקראת הסוף נתבקשתי לזהות שני תאים במיקרוסקופ ובזה נגמרה לה הבחינה.
03/28/2011 3:55 am

Administrator
Junior Member

תודה לאל שיש פרופסורים שהם בסדר גמור, שואלים לעניין ונותנים כבוד לסטודנטים - מה שבאמת מפריע לי הוא חוסר האחידות והעובדה שלפרופסור יש את הכוח לעשות מה שבא לו.

זה לא הגיוני שמבחן אחד יהיה בלתי אפשרי ללימוד עם זלזול מוחלט בסטודנטים, בעוד מבחן שני יהיה קליל וסימפטי - כאשר לשני המבחנים צריכה להיות רמה וחשיבות זהה. ככלל, אין באיטליה שום סוג של שמירה והקפדה על סטנדרט אקדמאי אחיד, אין שום פיקוח על עבודת הפרופסורים ורמת המבחנים וזה פשוט מחרפן אותי לפעמים.
06/30/2011 10:37 am

NEWBIE

Regist.: 06/30/2011
Topics: 1
welcome to Italy....
אני במקומך לא הייתי שותקת.. אתה בחרת לשתוק כי סיימת עם המבחן .. אבל מה היה קורה והיא היתה בשניה או על מילה אחת לא נכונה שלך מעיפה אותך? היית שותק? אני מבינה את התיסכול אבל אסור לנו להתנהג כמו האיטלקים כאן, שמפחדים לדבר עם הפרופסור... אם משהו מפריע לך, תדבר.
זה  שאתה סטודנט באיטליה לא אומר שצריך להתנהג אליך כמו מרדה..
10/03/2011 4:46 am

Junior Member

Regist.: 10/03/2011

Originally Posted by Eli Lekar:

כדי להרגיע אותך ואת החדשים אני אביא דוגמה אחרת.
מבחן בהיסטולוגיה. המרצה הוא מרצה משוגע במובן הטוב של המילה. בן 300 ויודע להשתמש במחשב יותר טוב מרוב הילדים בכתה. במשך חצי שעה דיברנו על ההיסטוריה של הרפואה ועל כמה שהרמב"ם והיהודים בכלל השפיעו על התפתחות הרפואה והמדע בעולם. לקראת הסוף נתבקשתי לזהות שני תאים במיקרוסקופ ובזה נגמרה לה הבחינה.

10/03/2011 4:47 am

Junior Member

Regist.: 10/03/2011
איזה קטע, את התיזה שלי עשיתי על הרמב"ם ותרומתו להתפתחות הרפואה. נראה לי שהיה לי הרבה מה להגיד במבחן ב"היסטולוגיה" הזה.
Page 1 / 1
Login with Facebook to post
Preview