| 06/05/2011 11:28 am |
 NEWBIE

Regist.: 06/05/2011 Topics: 1 Posts: 0
 OFFLINE | שלום,
אני על סף סיום לימודי בישראל ואני מעוניינת לנסוע לגור במילאנו עם בן זוגי המקומי, אחרי חודשים ארוכים של יחסים בשלט רחוק (הכרתי אותו בשנת לימודיי שם). לכאורה אין לי מה להציע מקצועית לאיטליה כדי להצדיק הגעה לשם. אני אמנם מסיימת לימודים לתואר בעיצוב תעשייתי אך ישנן עוד מספר חובות שעלי להשלים (מרחוק - אני לא צריכה להיות נוכחת בקורס כלשהו) לפני שאקבל את התואר.
מבחינת עבודה דיברתי עם אל-על במלפנסה, שדה התעופה הבינלאומי של מילאנו, והם יוכלו להעסיק אותי. הבעיה היא שכדי לעבוד אצלם צריך אישור עבודה, ויזת עבודה, permesso di soggiorno או אני כבר לא יודעת איך קוראים לזה... בשגרירות איטליה בת"א, מן הסתם, טוענים שלא יתנו לי ויזת עבודה סתם כך. מעין סיטואצית ביצה ותרנגולת שכזו.
אני דוברת איטלקית שוטפת ומכירה טוב את מילאנו ואת האיזור שאנחנו מחפשים בו דירה. מן הסתם אוכל להגיע בתחילה על ויזת תייר ל-90 יום, אך לא נראה שמבחינת עבודה לגאלית זה יכול לתת לי משהו. מאופצית הנישואין החלטנו להמנע לעכשיו.
נכון לעכשיו אני מחפשת בנרות עצות והכוונה לעניין. שגרירות איטליה לא ששו לדבר איתי רבות (הם מאוד חסרי סבלנות).
אין לי מושג איזו השלכה חוקית יש לזה, אך מתקופה קודמת יש לי מספר Codice Fiscale שהבנתי שנשאר תמיד שלך.
אני מאוד אשמח אם יש למישהו פה איזו עצה או מידע שיוכל לעזור לי, אני עדיין מחפשת את חצה החוט לפתרון בעייתי.
תודה על הסבלנות (סליחה על ההמתנה)
קרן |
|
|