Понеже много въпроси около предложенията и примерно има хора които не намират примерно как да се логнат с фейсбук акаунтите си в някои от предложенията и т.н. Тук ще напиша обяснения за четирите предложения.
1.
http://freezone.forumcity.com/index.php
Плюсове:
Самостоятелна форум платформа, всичко си и работи, стабилна и сигурна, не съм сред адмнистраторите и но предполагам и за сигурността и се грижат от хостинга (хостинга е безплатен) което си е добре.
Някои хора вече имат акаунти там от няколко години, тъй като беше създаден този форум заради банвания и такива работи около клуба, та там се събираха баннатите потребители
Минуси:
Няма Facebook логин, това е удобство за хората които не искат да правят 1000 регистрации, не зная дали може да се добави, тъй като както казах е на безплатен хостинг.
Безплатен хостинг, за мен това е минус, не се знае докога и как, освен това не знам могат ли да се добавят различни екстри и да се добавя някаква функционалност.
Общо взето не лошо решение, като изключим безплатния хостинг
2. http://vm-studio.net/photo-zone/
Vanilla forums
Самостоятелна мини платформа.
Плюсовете се изчерпват с приятния дизайн и това, че е лек (засега) и това, че може да се направи Facebook логин.
Минуси: Ами не е от утвърдените платформи, слаба подръжка, няма голяма общност (при проблеми няма много места на които да се намерят решения) бъгава е, не се знае как ще се държи при по-голямо натоварване (повече потребители).
Липсват и много неща от администрацията и защитата на утвърдените платформи, един вид липсва и сигурност, което си е кофти за форум. За това съм и против нея иначе както визия ми харесва, ако ще само форум по-добре да се спрем на утвърдените такива платформи.
Няма екстри и възможности.
3. http://photosbg.net/theclub/index.php/forum/index
Kunena
Платформа за форуми интегрирана в сайт под Joomla, води се най-добрата за Joomla, което не я прави автоматично супер добра като платформа.
Идеята е да се направи сайт+форум, като на този сайт дамогат да се публикуват статии от самите потребители (блог) да се сложат отелно модули с линкове към всички фотографски сайтове, портали и форуми, (това го няма никъде щото са си конкуренция един на друг, също линкове към сайтовете на потребителите може и малки банери, но един вид да се превърне като център където има линкове към всички подобни сайтове :-) също си мислех дори горе в менюто да се сложи меню линк Photo-forum нали той ни събра.
Плюсове:
Около нея може да се изгради сайт, вече описах каква ми е идеята. Когато се логнете в сайта сте логнати и във форума.
Разполага със всички екстри на утвърдените платформи (самата тя е утвърдена, просто не е самостоятелна а под Joomla) за администрация, подръжка и сигурност. От пиле мляко за нея има. Голяма общност и добър съпорт, при проблеми с нея лесно се намират решения или поне сравнително лесно. Относително сигурна, доколкото добре е администриранa Joomlata :-).
Има възможност да се добави Facebook логин. Много екстри за потребителите, емотикони колкото си щете могат да се добавят, рангове, карми, и всички глезотии за потребителите които могат да ви хрумнат, разбира се могат да се включват и изключват. Има си известия до потребителите, бележки, блокиране на определени потребители да не ви пишат, листове с приятели, мейлове и много други. Това важи и за №4
Минуси
Ами не е самостоятелна, сигурна, ама си зависи и от администрирането и, носи на натоварване за сегашните нужди, но не се знае как ще носи на много голямо натоварване, но има много форуми изградени с нея, някой с доста потребители та... предполагам, че е добре.
4.
http://photosbg.net/freeclub/
SMF
Самостоятелна платформа, сред водещите е (безплатни), заедно с phpBB, тази е SMF, но от phpBB много реват и за да е сигурна се иска много добра администрация, тази (SMF) e по-сигурната и по-лесната за администрация, според общото мнение.
Всъщност ако ще е самостоятелен форум този е най-добрия.
Плюсове, утвърдена широко ползвана платформа добра поддръжка, голяма общност от ползващи го, което значи лесно намиране на решения при евентуални проблеми. Чести ъпдейти, което си е важно, много допълнителни модули и финкционалности. Много възможности опции за администриране, много екстри за потребителите. Общо взето всичко което съм написал за вариант 3 (плюсовете) важат и за тази, като изключим това, че тази е самостоятелна.
Сигурна, стабилна и няма проблеми с натоварването. Има си логин и с Фейсбук.
Както казах това от 4-те избора е най-доброто.
Минуси не се сещам, поне аз.
ОТГОВОРИ НА ВЪЗНИКНАЛИ ВЪПРОСИ ДО ТУК:
Как да се логна със Фейсбук акаунта си в варинат 4?
Има два варианта:
1. Над полето за логване има икона/картинка с надпис Facebook, кликвате на нея, въвеждате потребителско име и парола еднократно, не е задължително това да е паролата и името ви от Фейсбук. От тук нантатък когато кликнете върху картинка "Facebook" няма да ви се налага да въвеждате нищо а ще влизате автоматично.
2. Натискате бутона вход, ще ви се отвори Login форма под която също има картинка Facebook
Написах парола рзлична от тази във Фейсбук и пак се логнах, защо е така? (за вариант 4)
Така и трябва, можете да въведете име и парола различни от тези във Фейсбука, които са си за форума, форума асоциира този потребител и парола с акаунта ви във Фейсбук, но си е отделен акаунт :-)
Паролите ви НЕ СЕ ВИЖДАТ от администратора, в никой форум не се виждат поне в нормалните такива :-)
Как да се логна през Фейсбук акаунта си във форума от вариант 3?
Все още не може надявам се до довечера да може :-) Ще има тази възможност.
Вариант 3 някои неща не са на български така ли ще остане?
Не, няма да остане така. Всичко ще стане на български, все още не качен езиковия пакет :-)
Вариант 3 как да не се зарежда нов прозорец когато пиша отговор?
Ползваш бутона "Бърз отговор" :-)
Това е за сега друго не се сещам ако има въпроси питайте, ако имате аргументи за или против някоя пишете си ги :-) Хубаво ще е да пиашт и малко по разбирачите. Не избирайте форум само заради неговата визия, педи всичко това е платформа която трябва да работи стабилно без бъгове и да е сигурна. На тези изисквания изцяло отговарят само номер 1 и номер 4, макар 3 да ми е фаворит имам известни резерви към нея.