IN4IT > פורום רפואה
***ש***שאלות דחופות בנוגע לרפואת שיניים באיטלים
Page 1 / 1
***ש***שאלות דחופות בנוגע לרפואת שיניים באיטלים
06/03/2011 5:00 pm

NEWBIE

Regist.: 06/03/2011
Topics: 1
היי שלום לכולם
שמי אלעד אני לומד כיום במגמת הנדסאים של ביוטכנולוגיה  ואני מעוניין ללמוד רפואת שיניים באיטלה , יש לי מספר שאלות הנגעות לתנאי הקבלה, השלבים השונים בהרשמה ומעוניין לקבל המצלות על אוניבסטיאות השונות באיטליה;

1.מהם תנאי הקבלה ללימודי רפואת שיניים באיטליה?

2. האם יש יתרון או חובה לרקע קודם במקצועות הפרה קליניים על-מנת להתקבל?

3.אני מתכוון ללמוד בשנה הקרובה איטלקית ב'מכון האיטלקי לתרבות איטליה-בחיפה' במסלול המיועד לסטודנטים היוצאים ללמוד באיטלה, האם מסלול זה מומלץ?

4. מהם השלבים השונים לקבלה מלבד מבחן הידע בשפה האיטלקית, ומבחן הכניסה הכללי לפקולטות לרפואה?

5. אם קיימת לכם המלצות על מוסד לימודים בעל פקולטה לרפואת שיניים , אשמח לשמוע אותם.

אני מאוד מבקש שבעלי הידע לשאולות ששאלתי יענו לי עליהם כאן, ולא יפנו אותי לחיפושים מייגעים אחר שאלות דומות שנשאלו בפורום.

תודה רבה לעוזרים, ושיהיה לכם סוף שבוע נפלא ושבת שלום  
06/03/2011 5:32 pm

NEWBIE

Topics: 0
אהלן אלעד,
מבחן הקבלה לרפואת שיניים זהה למבחן הקבלה לרפואה. השוני היחיד הוא שלרוב ישנם פחות נרשמים לרפואת שיניים (תלוי בעיר כמובן) ולכן בדר"כ קל יותר להתקבל.
אתה נבחן מול זרים אחרים (בהנחה שאין לך דרכון אירופאי ואם יש לך תחביא אותי טוב) ואלה עם הציון הגבוה ביותר נכנסים. לכל אוניברסיטה יש מספר מוגבל של מקומות ובהתאם לכמות הנרשמים עושים את הסינון המתאים לפי תוצאות המבחן.

אין ממש יתרון ברקע קודם כיוון שהמבחן הוא בכתב ואין להם מושג מי אתה.

בתור אחד שלמד במכון תרבות אני ממליץ באמת בחום. הקורס סטודנטים שם הוא די מקיף ונתן לי אחלה בסיס לאיטלקית.

מבחן הידע באיטלקית משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה. כתוב או בעל פה. לא בשמיים אבל כדאי להגיע מוכן אליו. אחרי שמאשרים לך את מבחן השפה אתה ניגש למבחן האמיסיונה שמורכב מביולוגיה, כימיה, מתמטיקה, פיסיקה וידע כללי. 80 שאלות, נקודה על כל תשןבה נכון, מורידים לך רבע נקודה על כל טעות כך מה שאתה לא יודע עדיף לא לענות כדי לא לפגוע בציון.
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי.
בהצלחה...
06/04/2011 3:27 am

NEWBIE

תודה על ההיענות המהירה עידן , וכן יש לי עוד מספר שאלות הנגזרות ממה שאמרת לי כאן

מבחן האסימונה מורכב מביולוגיה, כימיה, מתמתיקה, פיסיקה וידע כללי באיזה רמה של חומר יש להגיע מוכן למבחן זה? אני אחדד את השאלה האם תוכל לכמת לי את רמת החומר ביחידות בגרות מבחינת הרמה ?

כמו כן ארצה לדעת מה הם ציוני הבגרות הממוצעת וכן הפסיכומטרי שאיתם אוכל להיכנס לפקולטות השונות לרפואה באיטליה?

שאלה נוספת היא בנוגע לאוניברסיטאות השונות באיטליה,  האם תוכל להמליץ לי על האוניברסיטה בעלת פקולטה לרפואת שיניים ?

תודה על העזרה עידן, שתהיה לך שבת שלום.

06/04/2011 10:23 am

NEWBIE

בכיף אחי,
מבחינת בגרויות מספיק בגרות מלאה מהארץ ופסיכומטרי מבחינת איטליה אין הגבלה, העיקר שעשית אותו. שגרירות איטליה בארץ מגבילים ומבקשים ציון 500 ומעלה.

מבחינת החומר למבחן מאוד קשה להגדיר את זה בהתאם למבחנים שלנו. יש ספר שנקרא אלפא טסט שמכין אותך למבחן ומכמת בו את כל החומר שצריך לדעת. לידע כללי קשה מאוד להתכונן אבל יש שם חלק של לוגיקה די פטושה לפעמים אז ישווה לתרגל גם את מעט מתוך באלפא טסט. לדעתי, מקביל לרמת 3 יח"ל בארץ.
מבחינת אוניברסיטאות לרפואת שיניים אני מכיר רק את הפקולטה שאני לומד בה וזה ג'נובה. לא יודע להגדיר את רמת הפקולטה לרפואת שיניים, אבל אני לומד רפואה באותו המקום ומבסוט מאוד מהפקולטה. לדעתי כדאי לך לדבר עם אנשים מערים שונות ולעשות השוואה. מה גם שאני בטוח שיש לך עוד שיקולים לבחירת עיר...
שבת שלום אחי
06/04/2011 3:41 pm

NEWBIE

לא הבנתי כלכך את החלק במשפט "פסיכומטרי מבחינת איטליה אין הגבלה, העיקר שעשית אותו. שגרירות איטליה בארץ מגבילים ומבקשים ציון 500 ומעלה. " בנוגע לאי-הגבלה הכוונה לכך שבאיטליה לא מייחסים חשיבות לציון הפסיכומטרי, ותנאי הקבלה הם שרק עשית את המבחן הפסיכומטרי? ומה הקשר של מוסד הלימודים שאני מעוניין להתקבל בו אל שגרירות איטליה הבישראל? כלומר במהלך הקבלה ללימודים אני אמור להמציא איזה אסמכתא או לבוא בקשר עם השגרירות כאן בארץ שאמרוה לאשר לי את תנאי הקבלה מבחינת ציון הפסיכומטרי בארץ?

ובנוגע לספרי האלפא טסט , זו סדרה של ספרי לימוד המסווגים לנושאי הבחינה , או שמה זהו ספר יחיד הכולל בתוכו את כל הנושאים עליהם נבחנים? והאם בכל שנה יוצאת מהדורה חדשה המכוונת למבחן של אותו שנה או שמה זו מהדורה קבועה שבכל השנים נבחנו עליה?

עידן, שוב תודה על העזרה שיהיה לך שבוע טוב ומבורך אחי.
06/05/2011 11:50 am

NEWBIE

ההרשמה לאוניברסיטה באיטליה לסטודנט זר יכולה להעשות אך ורק דרך השגרירות האיטלקית של אותה המדינה ממנה אתה בא. כלומר, על מנת להרשם לאוניברסיטה באיטליה אתה חייב להרשם דרך שגרירות איטליה בישראל, ממוקמת בתל אביב.
האלפא טסט זה ספר אחד שמאחד את כל הנושאים ואז יש גם ספרי תרגול אבל אין סוף לזה. קנה ספר לימוד שמרכז את הכל, לא יודע להגיד בדיוק שמות אבל יש לא מעט....
כל שנה יוצאת מהדורה חדשה אבל אף מהדורה לא מגלה משהו חדש באנטומיה או כימיה אלה סתם דברים קטנים וחרטא. כל עוד אתה לא קונה מהדורה לפני 10 שנים אתה במצב סבבה...
06/05/2011 12:35 pm

NEWBIE

בשורה התחתונה אם השגרירות דורשת פסיכומרי 500 ומעלה אני חייב בציון שכזה על מנת שבשגרירות יחשיבו אותי כמועמד ללימודים באיטליה ויפעלו כדי לעשות את כל מה שנדרש על מנת שאוכל ללמוד ברפואה באיטליה ?  
06/05/2011 2:53 pm

NEWBIE

ככה הם אומרים. בפועל אני מאמין שפועל אחרת.
הכי טוב שאל אותם באופן אישי...
למדת פעם פיסיקה כימיה או ביולוגיה?
06/16/2011 4:30 pm

NEWBIE

אני לומד כרגש במגמת הנדסאי ביוטנולוגיה, זה כולל את הרוב מדעים המדוייקים, כימיה כללית ואורגנית, ביולוגיה של התא ומיקרוביולוגיה כללית, וירולוגיה, פיסיולוגיה של בעלי חיים, בוטניקה, פסיקיה ומתמטיקה(אבל הם ברמה נמוכה יחסית לשאר המקצועות האחרים- כלומר לא מדובר בחדו''א ובפיסיקה ברמה גבוהה) מה גם שאני עושה מעבדות ותרגול מעשי של המקצועות ביולוגיה של התא כימיה ומיקרוביולוגיה הללו
באנגלית תואר הנדסאי נקרא practical engineer
והוא מכובד במספר מדינות בעולם כמו קנדה וגרמניה.
מה אתה חושב על הרקע שאני צובר כרגע במקצועות האלה? לפי תעדתך זה ישים אותי בנקודת זינוק טובה לשלב של הפרה קליניים של לימודי רפואה?  
06/19/2011 9:30 am

NEWBIE

שמע לא יודע בדיוק איך אתם לומדים את זה אבל נראה לי שזה יעזור לך בשלב הפרה קליני בעיקר במקצועות הביולוגיה שזה ראשונה שנייה... למבחן הכניסה זה בטח יעזור לך וייתן לך יתרון על אחרים לדעתי כי אתה יודע את כל החומר, רק חסר להבין את השפה ולתרגם הכל לאיטלקית..
Page 1 / 1
Login with Facebook to post
Preview