IN4IT > פורום כללי
קניית אופנוע
Page 1 / 1
קניית אופנוע
03/27/2011 7:18 am

NEWBIE

Regist.: 03/24/2011
Topics: 1
רציתי לברר קצת פרטים בנוגע לקניית אופנוע (לא קטנוע) באיטליה
זכור לי שהיה על זה מדריך בIN4IT אבל כיוון שהאתר לא פעיל כרגע רציתי לקבל קצת פרטים על אופן ביצוע הפרוצדורה
חשוב גם שבתשובה תהיה התייחסות לגבי אנשים אשר סתם מטיילים כאן ואין להם קודיצ'ה פיסקלה, פרמסו ורזידנסה כיוון שעיקר הבקשה נובעת מכך שחבר מגיע הנה והוא מתכנן לעשות טיול באירופה עם אופנוע שהוא קונה
ד"א לא יודע אם זה רלוונטי אבל חלק מהטיול יהיה מחוץ לאיטליה ככה שאם זה משפיע אשמח להתייחסות לדבר

תודה מראש
03/27/2011 10:25 am

Administrator
Junior Member

Regist.: 03/22/2011
Topics: 3
אני מקווה שיענה עוד מישהו עם קצת יותר ידע על הנושא, אך למיטב ידיעתי בלתי אפשרי לקנות אופנוע ולרשום אותו על שמו ללא רזידנצה איטלקית. אני לא בטוח שהוא יוכל גם לעשות את ביטוח החובה (שתופס לארצות האיחוד) ללא הרזידנצה.

אם האופנוע יהיה רשום על שם מישהו אחר, הוא יוכל לנהוג עליו ללא כל בעיה.

מיכאל.
03/27/2011 12:09 pm

NEWBIE

Regist.: 03/24/2011
Topics: 1
אם אני אקנה את האופנוע והחבר ינהג עליו מה יכולות להיות ההשלכות של זה מבחנתי קנסות ותאונות ?
03/27/2011 4:58 pm

Administrator
Junior Member

Regist.: 03/22/2011
Topics: 3
תראה, כל עוד הוא נוהג ברישיון והביטוח בתוקף אני מתאר לעצמי שלא יהיו השלכות בנוגע אליך - מעבר לבירוקרטיה שאתה תאלץ להתעסק איתה.

בכל מה שנוגע לקנסות - אם זה קנס שצולם במצלמה הוא יגיע אליך הביתה, אם זה קנס שמוגש במקום אך לא משולם, אתה תאלץ לתת הסברים.

סה"כ, זה בדיוק אותו המצב שהיית מתמודד איתו בארץ במידה ועשית תאונה (חס וחלילה) או קבלת קנס בזמן שנהגת ברכב של חבר שלך.
03/30/2011 12:50 am

NEWBIE

Regist.: 03/30/2011
Topics: 2
אז ככה.
הפרוצדורה היא ללכת לעיריה וולהוציא רזידנצה.
בשביל רזידנצה אתה צריך פרמסו בתוקף וחוזה דירה עם השם שלך בעיר שבה אתה מבקש.
חבר שלך לא יכול לקנות אופנוע באיטליה אלא אם כן יש לו דרכון איטלקי.
אתה יכול לקנות לחבר שלך אופנוע אבל בדיוק מהסיבה שהוא לא יכול, אתה לא אמור לקנות לו.
ביטוח הוא יכול לעשות על שמו אבל הוא ישמש רק לשתיק שוטרים... במידה וחס וחלילה תהיה תאונה הביטוח יראה שאין לו רשיון איטלקי אלא ישראלי ואז הביטוח מתנער מאחריות..
בנוגע אליך:
מיום בקשת הרזידנצה יש לך שנה לעשות רשיון עד ששלך לא שווה יותר שום דבר באיטליה ותצטרך לעשות מחדש איטלקי.
05/13/2011 6:26 am

NEWBIE

Regist.: 05/13/2011
Topics: 0
לרזידנצה צריך לפחות, 6 שנים באיטליה.
05/18/2011 7:14 am

NEWBIE

Regist.: 03/30/2011
Topics: 2

Originally Posted by Mika Schuster Haviv:
לרזידנצה צריך לפחות, 6 שנים באיטליה.

את נראה לי קצת מתבלבלת..